Σάμος: Η Νησιωτικότητα και η γαλάζια οικονομία στο επίκεντρο συνεδρίου

Στην σημαντικότητα του συνεδρίου που διεξάγεται από την Τρίτη το πρωί στην Σάμο αναφέρθηκε ο Βουλευτής του Νομού Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε έκανε λόγο για μία πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης στήριξης της Σάμου, με τη διοργάνωση μιας μεγάλης συνεδριακής εκδήλωσης με θέμα “Νησιωτικότητα και Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία” από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη “Γαλάζια Ανάπτυξη” ειδικά για τη Σάμο και ειδικότερα θέματα που αφορούν το ΕΣΠΑ, την τουριστική ανάπτυξη, την αναβάθμιση των λιμένων και των μαρίνων κ.α.

Ο κ. Στεφανάδης χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως το συνέδριο αυτό έγινε στο μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου.

«Είναι γνωστό ότι η Σάμος από την αρχαιότητα ήταν μεγάλο ναυτικό και ναυπηγικό κέντρο του Αιγαίου. Από τη σαμιακή Πεύκη, κορυφαίοι ξυλομαραγκοί ναυπήγησαν μοναδικά σκαριά που ακόμη και σήμερα οργώνουν το Αιγαίο.Η ναυπηγική τέχνη της Σάμου είναι σε παρακμή. Ένας από τους σκοπούς του συνεδρίου είναι και η αναβίωση της ξυλοναυπηγικής ούτως ώστε αυτή η παράδοση που έρχεται από τον 5 ο αιώνα π. Χ. να συνεχίζει να υπάρχει» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Σάμου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ κ Ευσέβιος, κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες όπως ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης (ο οποίος ήταν και διοργανωτής), ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου κ. Δ. Σκάλκος, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Ολυμπία Αναστασοπούλου και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου κα Νίκη Δανδόλου καθώς επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Β. Πανουράκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζος, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Α. Λυμπέρης και ο Δήμαρχος Φούρνων κ. Δ. Καρύδης.

Επιπρόσθετα, συμμετείχαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος