Σάμος: Εξακολουθεί να διχάζει η διπλοδρόμηση της οδού Καλλιστράτους

Αντιδράσεις πυροδότησε η νέα απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Αιγαίου, για την αμφιδρόμηση της οδού Καλλιστράτους, ενός δρόμου που οδηγεί στην μεγαλύτερη παραλία της πρωτεύουσας και σε μία περιοχή με πολλά ξενοδοχεία.

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη οδός έχει μονοδρομηθεί με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκτρέπονται σε παρακείμενο δρόμο, διανύοντας μεγαλύτερη απόσταση για να φτάσει κάποιος στην παραλία της Γάγκου, στα σπίτια ή τα καταλύματα της περιοχής.

Οι επαγγελματίες επί σειρά ετών ζητούν να υπάρξει διπλοδρόμηση, ωστόσο η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και αν δεν εξευρεθούν χώροι στάθμευσης τα αυτοκίνητα που θα σταθμεύουν αριστερά και δεξιά του δρόμου θα εμποδίζουν την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου είχαν προτείνει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, ενώ η αντιπολίτευση έθεσε ξανά το θέμα εξεύρεσης θέσεων στάθμευσης, καθώς υπήρξε πριν ένα χρόνο αίτημα ιδιωτών για παραχώρηση στο δήμο οικοπέδου 830 τ.μ., ενώ στην ιδιοκτησία του Δήμου υπάρχουν άλλα δύο οικόπεδα στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή θα επανεξετάσει το σχετικό αίτημα και θα επανέλθει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος