Σάμος: Έτοιμα όλα για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει και για τους μαθητές της Σάμου τη Δευτέρα με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού.

Το δικό του μήνυμα στους μαθητές του Νομού απέστειλε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος για μία καλή νέα σχολική χρονιά ζητώντας τους «να κλείσουν τα αυτιά σας στις ἀντίρροπες δυνάμεις, πού τους βομβαρδίζουν με τα σαγηνευτικά μηνύματά τους και με σκοπό τήν ἀποδόμηση τῆς προσωπικότητάς τους, την μαθησιακή τους ἀποτυχία…

Γιά τήν ἐπιτυχῆ ἔκβαση τοῦ ἀγῶνα γιά ἀπόκτηση γνώσεων καί ἤθους χρειάζεται πάνω ἀπό ὅλα ἐλπίδα. Ἡ ἐλπίδα διδάσκεται στό σχολεῖο, πού λέγεται Ἐκκλησία. Στήν φιλόστοργη μητέρα μας Ἐκκλησία, ὑπάρχει ὁ Μοναδικός Χορηγός τῆς ἀστείρευτης καί ἀκατανίκητης ἐλπίδας, πού εἶναι ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστός» τόνισε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε και ο Βουλευτής του Νομού Χριστόδουλος Στεφανάδης σε όλα τα Ελληνόπουλα και καλή Δύναμη η οποία όπως είπε είναι απαραίτητη για τους μαθητές που ζουν στα νησιά μας και έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές, την μεταναστευτική κρίση και τις Τουρκικές απειλές.

«Η Δύναμη ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τη γνώση! Γιατί όπως έχει πει ένας φιλόσοφος “Η γνώση είναι Δύναμη”!» τόνισε ο κ. Στεφανάδης.

Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε όλα τα σχολικά κτίρια του Νομού από κλιμάκιο μηχανικών, ενώ πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητοι καθαρισμοί και απεντομώσεις ενόψει της έναρξης των μαθημάτων τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, όπου οι μαθητές μετά από δύο χρόνια θα προσέλθουν, χωρίς μάσκα και άλλα μέτρα ατομικής προστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος