Σάμος: Επιχειρεί την γνωριμία με την ιστορία του τόπου ο “Φάρος”

Συνεχίζει τις δράσεις του το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» με θέμα: «Γνωρίζω τον τόπο μου, δυναμώνω τις ρίζες μου», και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει δράσεις (σταθμούς) στο νησί.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα θα γίνει στον όρμο Μαραθοκάμπου ο 8ος Σταθμός με τίτλο: «Σκαριά στον κύκλο της αλμύρας: Αφηγήσεις απ’ το χθες – Αποθέματα για το σήμερα και το αύριο», και κεντρική αφηγήτρια τη συγγραφέα, Έλσα Χίου.

Η εκδήλωση θα «κλείσει» μελωδικά με τη συντροφιά και το ακορντεόν του Σίμου Μιχαλάκη.

Το επόμενο Σάββατο στις 2 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Βροντιανής-Βουρλιώτες Σάμου, θα πραγματοποιηθεί ο 9ος Σταθμός: «Μ’ αγιοκέρι και με μόχθο – Η σύνδεση της θρησκευτικής με την κοινοτική ζωή», με αφηγητή το επιστημονικό στέλεχος του Κ.Π., Αλέξανδρο Σταθακιό.

Στόχος της εκδήλωσης είναι μέσα από τις αφηγήσεις της κ. Χίου και του κ. Σταθακιού, να υπάρξει ένα ταξίδι στην ιστορία του τόπου, να ζωντανέψουν εικόνες και αφηγήσεις του χθες και να συνδεθούν οι παρευρισκόμενοι με την παράδοση και τον πολιτισμό.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη υποστήριξη των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης 22730 23443 και 87070-1, καθημερινά, 8.30-14.30.

Ειδικότερα για όσους ενδιαφέρονται να μετακινηθούν για τις δράσεις με δημοτικά πούλμαν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πρόληψης μέχρι την Παρασκευή, 17 Ιουνίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος