Σάμος: Ελλείψεις σε φάρμακα καθημερινής χρήσης

Ταλαιπωρία και για τους ασθενείς της Σάμου αποτελεί η έλλειψη φαρμάκων καθημερινής χρήσης και πρώτης ανάγκης, που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Σάμου, Ελπίδα Χατζηελευθεριάδου, στο νησί η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη από ότι στα αστικά κέντρα, καθώς οι αποθήκες έχουν μεγαλύτερο απόθεμα αλλά είναι αδιανόητο, τόνισε, να μην υπάρχουν βασικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται καθημερινά και να δίνεται το ντεπόν με πλαφόν.

Η κ. Χατζηελευθεριάδου τόνισε ότι το πρόβλημα αυτό είναι διαχρονικό και θα πρέπει να καταλάβει το αρμόδιο υπουργείο ότι τα φάρμακα καθημερινής χρήσης πρέπει να είναι σε επάρκεια, καθώς οι ασθενείς κινδυνεύουν αν σταματήσουν τη θεραπεία τους. Επίσης η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου αναφέρθηκε στις συχνές αυξήσεις των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, αλλά και στη δυσκολία που πλέον ο κόσμος αντιμετωπίζει λόγω της οικονομικής κρίσης, που τον αναγκάζει να πάρει τα απαραίτητα φάρμακα πληρώνοντας όσο το δυνατόν μικρότερη συμμετοχή.

Αναφορικά με τα αντιγριπικά εμβόλια τόνισε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τους συχνούς εμβολιασμούς και καθυστερεί να τα βάλει, καθώς ακόμη οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος