Σάμος: Διαμαρτυρία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30, στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 26 Αυγούστου, εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αντιδρούν μετά την κοινοποίηση του νόμου 4820/2021 σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, απειλώντας με αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητα, ακόμα και με απολύσεις τους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους.

Σε σχετική ανακοίνωση τους αναφέρουν την μάχη που έχουν δώσει όλοι οι υγειονομικοί από την εμφάνιση της πανδημίας. «Ριχτήκαμε με αυτοθυσία στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας, χωρίς να υποταχτούμε μπροστά στον κίνδυνο του «αόρατου εχθρού» και την έλλειψη ή ακαταλληλότητα μέσων ατομικής προστασίας».

Τονίζουν ότι το εμβόλιο είναι δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα και κατηγορούν την κυβέρνηση για ανεπάρκεια όσον αφορά την πλατιά επιστημονική ενημέρωση του λαού γύρω από τα εμβόλια.

Δηλώνουν ότι έχουν από την πρώτη στιγμή ταχθεί απερίφραστα υπέρ του μαζικού – καθολικού εμβολιασμού των υγειονομικών και όλου του πληθυσμού. Το Σωματείο αναφέρει ότι θα πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να ακυρωθούν στην πράξη «οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές κυβέρνησης και διοικήσεων».

Λένε όχι στο διαχωρισμό των εργαζομένων και ζητούν:

• Έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα για τη σωστή, επιστημονικά άρτια κι οργανωμένη ενημέρωση του προσωπικού των μονάδων υγείας και πρόνοιας και όλου του πληθυσμού. Να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.

• Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Εδώ και τώρα ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

• Να χρηματοδοτηθεί τώρα το νοσοκομείο της Σάμου και να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες σε προσλήψεις όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.

• Να πάψει να λειτουργεί το νοσοκομείο ως ’’νοσοκομείο αναφοράς’’, αφού δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό και τους απαιτούμενους χώρους, ώστε να νοσηλεύει ασθενείς με covid-19.

• Να στελεχωθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, να σταματήσει η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου μέσα στο νοσοκομείο καθώς και να πάψει να εδρεύει η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για Rapid test στο χώρο του Νοσοκομείου.

• O έλεγχος των πιστοποιητικών για τον εμβολιασμό των εργαζομένων του νοσοκομείου και τη νόσηση είναι ευθύνη, καθήκον και αρμοδιότητα αποκλειστικά των γιατρών εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος