Σάμος: Διάκριση για το Γυμνάσιο Πυθαγορείου στον διαγωνισμό “Video – Πειράματα”

Στον Διαγωνισμό “Video – Πειράματα στο Γυμνάσιο” της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών διακρίθηκε το Γυμνάσιο Πυθαγορείου.

Το βίντεο του πειράματος Φυσικής, που δημιούργησαν οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου Διαβολής Δημήτριος, Λεκάτης Άγγελος και Ρέππα Άννα, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Ζάχαρη Πλάτωνα και Λυμπέρη Γραμματικής, αναδείχθηκε μεταξύ των διακριθέντων.

Το πείραμα είχε τίτλο “Πειραματιζόμαστε με τα υγρά” και αφορούσε την πυκνότητα των υγρών και την ανάμιξή τους. Εντυπωσιακό είναι ότι το πείραμα βασίζεται σε ένα που είχε δημιουργήσει η νομπελίστρια φυσικός Μαρία Κιουρί (Marie Curie) για να απασχολεί τα παιδιά της ενώ η ίδια μελετούσε και πειραματιζόταν.

Ο Διαγωνισμός “Video – Πειράματα στο Γυμνάσιο” που πραγματοποιήθηκε από τον Μάρτιο ως τον Μάιο, με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει ως κύριο στόχο την επαφή των μαθητών με τη διερευνητική μάθηση μέσω πειραματικών διαδικασιών με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους.

Συνολικά 37 σχολεία από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν υποβάλλοντας 52 βίντεο. Από αυτά, 28 βίντεο, που συγκέντρωσαν βαθμολογία άνω του 60/100, κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες μεταλλίων, σύμφωνα με τα πρότυπα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού πειραμάτων EOES, και θα εμπλουτίσουν το υλικό του αποθετηρίου μαθητικών βίντεο – πειραμάτων στην ιστοσελίδα της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος