Σάμος: Χωρίς μοριοδότηση οι εργαζόμενοι στο “βοήθεια στο σπίτι” κινδυνεύουν να απολυθούν

Στον αέρα βρίσκονται οι 17 εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων Σάμου και Φούρνων, αφού το ΣτΕ κρίνει άκυρη τη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας για το 50% των θέσεων του προγράμματος.

Στην Σάμο το σύνολο των εργαζομένων έχει προϋπηρεσία 15 ως 20 χρόνια παρέχοντας υπηρεσίες σε ηλικιωμένους υπό συνθήκες εργασιακής ομηρίας, αφού ποτέ δεν αναγνωρίστηκε ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (8 στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, 6 στο Δήμο Δυτικής και 3 στο Δήμο Φούρνων) έχουν ταλαιπωρηθεί με απλήρωτους μήνες εργασίας, ενώ σε κάποιους οφείλονται ακόμη χρήματα από την πρώην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πυθαγορείου, τα οποία με δικαστική απόφαση θα πρέπει να καταβληθούν από τον νυν Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Οι εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι” της Σάμου ζητούν παρέμβαση των δήμων και της ΚΕΔΕ για τη διασφάλιση της εργασίας τους.

Από την πλευρά τους οι δημοτικές αρχές Σάμου έχουν ζητήσει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέψει την μονιμοποίηση των εργαζομένων του προγράμματος, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος