Σάμος: Αυξάνεται καθημερινά η πίεση στα σύνορα – Συνελήφθη διακινητής μεταναστών που συνομιλούσε με τους δουλεμπόρους

Με την κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός, με σχετικό ένταλμα Δικαστικής Αρχής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου.

Πρόκειται για μία μεταφορά 14 αλλοδαπών η οποία έγινε με λέμβο που ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια, σε μη θεσμοθετημένο σημείο και χωρίς να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο, έναντι μη προσδιοριζόμενου μέχρι στιγμής χρηματικού ανταλλάγματος.

Επίσης προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης ότι ο συλληφθείς κατά το χρόνο του ταξιδιού, συνομιλούσε τηλεφωνικά με μέλος κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών μεταναστών, παρέχοντας του πληροφορίες σχετικά με την πορεία της λέμβου, ρυθμίζοντας και την περεταίρω μεταφορά των επιβαινόντων στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της νήσου Σάμου.

Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Εξάλλου το τελευταίο χρονικό πληθαίνουν οι αφίξεις μεταναστών στην Σάμο και ειδικότερα στην περιοχή «ΣΙΔΕΡΑ» του Ποσειδωνίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πριν από 4 ημέρες είχαν καταφέρει να φτάσουν στην ελ λόγω περιοχή 50 μετανάστες μεταξύ αυτών μία έγκυος γυναίκα που μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Σάμου ενώ την τελευταία φορά μεταξύ των αλλοδαπών που έφτασαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια ήταν ένα βρέφος και δύο παιδιά που μεταφέρθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Να σημειώσουμε ότι στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή βρίσκονται περίπου χίλια άτομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος