Σάμος: Αντιπαράθεση πυροδότησε η ενίσχυση της Αστυνομικής Δ/νσης

Εντάσεις μεταξύ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και του Βουλευτή Σάμου πυροδότησε η ανακοίνωση της μετάθεσης 15 αστυνομικών στη Διεύθυνση Σάμου.

Αρχικά η είδηση μεταφέρθηκε από τον Βουλευτή του νομού Χριστόδουλο Στεφανάδη και στη συνέχεια υπήρξε η ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων που έκανε λόγο για συγκρατημένη ικανοποίηση σχετικά τις ανακοινωθείσες θέσεις αστυνομικού προσωπικού για τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2022. Ευχαρίστησε την πολιτική και την φυσική ηγεσία, και ιδιαιτέρως τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, που εισάκουσαν τις επισημάνσεις τους ως προς την ανάγκη ενίσχυσης και μερίμνησαν γι’ αυτήν. Ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση οι αστυνομικοί της Σάμου κάνουν λόγο για προωθούμενα δημοσιεύματα του Βουλευτή σε τοπικά Μ.Μ.Ε., με τα οποία επιχειρείται «η οικειοποίηση της υποτιθέμενης «επιτυχίας» των εν λόγω 15 θέσεων, τα οποία το μόνο που εξυπηρετούν είναι πολιτικές σκοπιμότητες, παραγκωνίζοντας ευθέως όσους άλλους συνέβαλαν αθόρυβα, για την ενίσχυση της Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου». Τέλος τονίζουν ότι δε θα επιτρέψουν ως σωματείο σε κανέναν τέτοιου είδους σφετερισμούς, τους οποίους και καταδικάζουν απερίφραστα.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των πραγματικών αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό και δυστυχώς απέχουμε πολύ ακόμα από αυτό που αξίζουν οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και κατ’ επέκταση το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, για να πανηγυρίζει ο οποιοσδήποτε» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου.

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του Βουλευτή Χρ. Στεφανάδη, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξη του για την «περίεργη» όπως τη χαρακτήρισε ανακοίνωση των αστυνομικών του Νομού κυρίως ως προς την προσπάθεια «σφετερισμού» που αναφέρεται σε αυτή για το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υπέγραψε αυτήν την απόφαση, την οποία του ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός, προκειμένου να ενημερώσει με τη σειρά του, τους πολίτες.

Τόνισε με έμφαση ότι γνωρίζει , τα καθήκοντά του και δεν περιμένει υποδείξεις από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και μάλιστα με απρεπή και υβριστικό τρόπο.

Ο κ. Στεφανάδης επίσης αναφέρεται στο γεγονός ότι μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων έχουν επισκεφτεί το γραφείο του, είτε του έχουν γραπτά μεταβιβάσει το αίτημά τους για ενίσχυση προκειμένου να παρέμβει στη πολική ηγεσία του Υπουργείου.

«Το γεγονός καθαυτό της ενίσχυσης με 15 επιπλέον αστυνομικούς είναι πολύ θετικό” αναφέρει η Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου..

“Ο σεβασμός στο συνδικαλισμό, ακόμη και στα Σώματα Ασφάλειας, είναι αναγκαίος όταν περιορίζεται στην ανάδειξη προβλημάτων και στη διατύπωση θετικών προτάσεων. Όταν όμως τα θεσμικά τους όργανα πολιτικολογούν και προσπαθούν να παρέμβουν στα καθήκοντα και τις δράσεις του Βουλευτή και της πολιτικής ηγεσίας, δε προσφέρουν, κατά την άποψή μου, θετικές υπηρεσίες.

Τέλος, αντί το Διοικητικό Συμβούλιο να κάνει υποδείξεις που εκφεύγουν πολύ από τις αρμοδιότητες του και τα καθήκοντά του, καλό θα είναι να εστιάζει στη δραστηριότητά του στο υψηλής κοινωνικής σημασίας έργο του, που είναι η ασφάλεια των πολιτών.» καταλήγει η ανακοίνωση – απάντηση της Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος