Σάμος: Αντιδράσεις προκάλεσε η σύσκεψη στον δήμο Ανατολικής Σάμου για την πανδημία

Αντιδράσεις πυροδότησαν κάποιες από τις προτάσεις που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους υγειονομικούς, που συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ανατολικής Σάμου με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων στο νησί. Συγκεκριμένα την οργή του διευθυντή της ΜΕΘ Σάμου, Φάμπιο Τζαρντίνι, προκάλεσε η πρόταση να μη δέχεται το νοσοκομείο Σάμου περιστατικά covid από άλλα νησιά, μέχρι να σημειωθεί η ύφεση της πανδημίας στο τόπο μας.

Αναφέρει δε ότι μεγαλύτερη έκπληξη του προκάλεσε το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη υγειονομικοί (Ε. Καπώλης και Θ. Σταθά από τον Ιατρικό Σύλλογο, Σ. Φιλιππής από το Σύλλογο Εργαζομένων, Ε. Κιάσσος ως αντιδήμαρχος) «θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κενές κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας δηλώνονται και βρίσκονται υπό το συντονισμό μιας κεντρικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ που λέγεται «διαχείριση κλινών ΜΕΘ» και λειτουργεί σε πανελλαδικό επίπεδο».

Σάμος: Αντιδράσεις προκάλεσε η σύσκεψη στον δήμο Ανατολικής Σάμου για την πανδημίαΟ κ. Τζαρντίνι έκανε σαφές ότι η αποδοχή ενός διασωληνωμένου ασθενούς με αεροδιακομιδή από άλλο νησί, δεν είναι ούτε υπουργική απόφαση, ούτε διοικητική απόφαση και ούτε απόφαση δημοτικού συμβουλίου. «Είναι απλώς μια ιατρική πράξη για την οποία μοναδικός υπεύθυνος είναι ο εφημερεύον ιατρός του τμήματος που δέχεται τον ασθενή. «Δεν θα ζητούσα ποτέ «άδεια» από κανένα δημοτικό συμβούλιο, από κανένα διοικητή νοσοκομείου και από κανένα υπουργείο για να δεχθώ ασθενή που χαροπαλεύει εκτός ΜΕΘ σε άλλο νησί, κύριε Κιάσσο», έγραψε σε σχετική ανακοίνωση.

Άμεση ήταν και η απάντηση στα ΜΜΕ του νησιού του κ. Κιάσσου που διευκρίνισε ότι δεν είναι επίορκος, απλά η πρόταση κατατέθηκε προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με την περίθαλψη των κατοίκων του νησιού και χρειαστεί η διακομιδή τους σε άλλες ΜΕΘ λόγω κάλυψης των υφιστάμενων από ασθενείς των Δωδεκανήσων. Επίσης ο αντιδήμαρχος Αν. Σάμου και γιατρός, Εμμ. Κιάσσος, τόνισε ότι πρόθεση των υγειονομικών ήταν να πιεστεί το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, να ενισχύσουν το νοσηλευτικό ίδρυμα με προσωπικό και κυρίως τη ΜΕΘ που λειτουργεί με δύο γιατρούς και τη βοήθεια ιατρών από άλλες κλινικές. Εξάλλου αντιδράσεις υπήρξαν και για το θέμα της διενέργειας των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων εντός των σχολικών μονάδων με την επόπτρια του ΕΟΔΥ στην Σάμου, Ευτυχία Δήμου, να ενημερώνει ότι οι 5 υπάλληλοι του ΕΟΔΥ στο νησί και τα 2 οχήματα, είναι αδύνατον να ανταποκριθούν σε ένα τόσο δύσκολο έργο που αφορά εκατοντάδες μαθητές, ενώ από την άλλη υπάρχει πολύ πίεση και στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος