Σάμος: Αντιδράσεις για τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας από εκπαιδευτικούς

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Γιάννης Αρχοντούλης σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας κυρίως για περιοχές νησιωτικές, χωρίς να υπολογίζει την νησιωτικότητα αλλά παρατηρώντας μόνο το αν κοκκινίζει το my school για να «κόψουν» θέσεις εκπαιδευτικών, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα εστίασε στην προσπάθεια διάλυσης του ειδικού σχολείου Σάμου, αφού από πέρυσι μέχρι τώρα έχουν αποδεσμευτεί επτά εκπαιδευτικοί, στην προσπάθεια υποβιβασμού σχολικών μονάδων, που βρίσκονται στο καθεστώς μεταστέγασης, όπως το Δημοτικό Παλαιοκάστρου, ενώ αναφέρθηκε στα κενά που παρατηρούνται στα τμήματα ένταξης του 1ου Σάμου, 1ου Καρλοβάσου, Μυτιληνιών , 3ου Ν/Γ Καρλοβάσου , στα ολοήμερα Ν/Γ Κουμείκων, Πύργου, στο 3ο και 1ο Ν/Γ Σάμου, στα κενά φυσικής Αγωγής, Θεατρικής Αγωγής και άλλων ειδικοτήτων, σε όλο το φάσμα της ειδικής αγωγής και της παράλληλης στήριξης.

Κάλεσε τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη, γονείς, δημάρχους και αντιδημάρχους παιδείας Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, να ενδιαφερθούν και να σκύψουν πάνω στα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων του νησιού μας.

Τέλος ο κ. Αρχοντούλης ενημέρωσε, ότι την Τετάρτη θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου στις 6 το βράδυ για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση των εκπαιδευτικών για τα προβλήματα, που έχουν προκύψει και χρήζουν άμεσης λύσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος