Σάμος: Αντιδράσεις για την σύλληψη επιχειρηματιών εστίασης για παράβαση ωραρίου

Σαμιώτες επαγγελματίες της οδού Κεφαλοπούλου οδηγήθηκαν ενώπιων του Εισαγγελέα τα ξημερώματα της Κυριακής με την κατηγορία της παραβίασης του ωραρίου λειτουργίας κατά δέκα λεπτά δηλαδή στις 3:10 αντί στις 3:00.

Οι επιχειρηματίες (ο ένας εκ των οποίων είναι αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου) μεταφέρθηκαν ενώπιον του Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου από την Διεύθυνση Αστυνομίας με χειροπέδες. Οι δύο ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης αφέθηκαν ελεύθεροι τελικά ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμο και για τους δύο για την Παρασκευή 1η Ιουλίου.

Να σημειώσουμε ότι πριν δυο εβδομάδες είχαν οδηγηθεί ο ιδιοκτήτης beach bar και η μητέρα του με χειροπέδες στην Εισαγγελία μετά από μήνυση γείτονα ξενοδόχου που ενοχλούνται από την μουσική που υπήρχε στην παραλία. Κατά τη διενέργεια ελέγχου βρέθηκε ότι η ένταση της μουσικής ήταν κατά 1,7 ανώτερη από το επιτρεπτό όριο δηλαδή 81,7 αντί για 80 decibel.

Ήδη έχει προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου και εκπροσώπων συλλόγων εστίασης του νησιού με τον Αστυνομικό Διευθυντή προκειμένου να υπάρξει ένας συμβιβασμός ώστε να μπορέσουν από την μία τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά από δύο χρόνια πανδημίας να λειτουργήσουν υπό κανονικές συνθήκες χωρίς ωστόσο να παραβιάζεται το νομικό πλαίσιο που διέπει τη σωστή λειτουργία τους.

Άμεση ήταν η αντίδραση και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου Γιάννη Καλτάκη ο οποίος σε ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ τόνισε ότι “η ποινική μεταχείριση των δύο καταστηματαρχών αναμφισβήτητα ανήκει στην Ελληνική Δικαιοσύνη”, εκφράζοντας ωστόσο τον προβληματισμό του για τη χρήση χειροπέδων για την μεταγωγή των επιχειρηματιών στο Δικαστικό Μέγαρο Σάμου .

«Η χρήση από την Αστυνομική δύναμη χειροπεδών – κελεψέδων και η δέσμευση αυτών κατά το νόμο είναι ύστατο μέσο περιορισμού της προσωπικής ελευθερίας και η χρήση αυτού του μέτρου σε ακίνδυνους διαφυγής συλληφθέντες είναι περιττό. Αυτό το καθορίζει η νομοθεσία. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα την Εισαγγελική Αρχή που εποπτεύει τέτοιες ενέργειες λόγω της μικρής κοινωνίας στην οποία ζούμε Η ΧΡΗΣΗ ΧΕΙΡΟΠΕΔΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ όπως επιβάλλει ο νόμος και να αποφεύγονται υπερβολές που θίγουν την αξιοπρέπεια ή προκαλούν εντυπώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στο πλευρό των επαγγελματικών της Σάμου τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή τα μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Πυθαγορείου οι οποίοι καλούν όλους να βρίσκονται την Παρασκευή 1η Ιουλίου έξω από την αίθουσα δικαστηρίου που θα πραγματοποιείται η τακτική δικάσιμος για τους δύο επαγγελματίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος