Σάμος : Τα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ στη Ζερβού προκάλεσαν αντιδράσεις φορέων και σωματείων

Ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της νέας Κλειστής Ελεγχόμενη δομής Νήσων στη Ζερβού παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, της Αν. Διευθύντριας Μετανάστευσης και Εσωτερικών, των βουλευτών της ΝΔ  Σάμου και  Λέσβου,  του Γ.Γ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο αλλά και την απουσία σύσσωμης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους, ο Υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα μιας τέτοιας δομής, η οποία όχι μόνο θα οδηγήσει στο κλείσιμο της υπάρχουσας στο Βαθύ, αλλά παράλληλα θα βοηθήσει στην καλύτερη και αμεσότερη διαχείρηση μελλοντικών αφίξεων.

Από την πλευρά της η Αν. Διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών αναφέρθηκε στη συνεργασία της ΕΕ και της Ελλάδας για τη δημιουργία δομών που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για όσους βρίσκονται εκεί.

Ο ΓΓ Υποδοχής αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθετης, μίλησε για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή δομή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της νέας δομής από τον ίδιο τον Υπουργό όπου παρουσιάστηκαν οι εγκαταστάσεις.

Οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στο νέο ΚΥΤ τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Σάμος : Τα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ στη Ζερβού προκάλεσαν αντιδράσεις φορέων και σωματείωνΕξάλλου από νωρίς διαδηλωτές από το Εργατικό Κέντρο και το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία  είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Κέντρο Υποδοχής προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους με την ύπαρξη της συγκεκριμένης δομής στο νησί καθώς και τη γενικότερη τακτική της κυβέρνησης όσον αφορά το μεταναστευτικό προσφυγικό.

Το Ε.Κ.Σ κατηγόρησε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι έβαλαν πλάτη για τη δημιουργία της νέας δομής, που «παζάρευαν σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, σε κανάλια και σταθμούς αν θα είναι 1000, 1300 ή 3000 ατόμων, λες και δεν μιλάμε για ανθρώπους ξεριζωμένους αλλά για σκουπίδια που πρέπει να βρούμε πόσα θα χωρέσουν και που».

Επίσης με ανακοίνωση του το Ε.Κ.Σ και η Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ κατήγγειλαν την παρεμπόδιση σε όσους προσπαθούσαν να φτάσουν στο χώρο συγκέντρωσης για τη διαμαρτυρία που είχαν οργανώσει.

Σάμος : Τα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ στη Ζερβού προκάλεσαν αντιδράσεις φορέων και σωματείωνΜια δεύτερη συγκέντρωση υπήρξε από τη Δημοτική παράταξη “η Σάμος αλλάΖΕΙ” η οποία με άλλους φορείς της Σάμου στη Ζερβού, διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην υπερδομή-φυλακή που εγκαινίασε, με πρωτοφανή μέτρα αστυνόμευσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης. «Σήμερα ήταν μια “μαύρη” μέρα για τη Σάμο στο έδαφος της οποίας κατασκευάστηκε το πρώτο Γκουαντανάμο της Ευρώπης»δήλωσαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος