Σάμος: Άνοιξε η πλατφόρμα για την άυλη ψηφιακή καρτα Samos Pass

Από σήμερα θα μπορούν όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στο νησί της Σάμου να μπουν στην σχετική πλατφόρμα και να λάβουν την άυλη ψηφιακή κάρτα Samos Pass, η οποία θα διαθέτει 300 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Το συγκεκριμένο ποσό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών.

• Tα vouchers κατανέμονται σε 4 φάσεις, ανάλογα με τον μήνα, που θέλει να ταξιδέψει κάποιος: Ιούλιος (1η Φάση) , Αύγουστος (2η Φάση), Σεπτέμβριος (3η φάση) ή Οκτώβριος (4η φάση).

  • Η επιδότηση είναι 300 ευρώ, εκτός από τον Αύγουστο που είναι 200. Συνολικά για τη Σάμο θα διατεθούν 10.675 πάσα.

Αναλυτικά για την 1η φάση δηλαδή τον Ιούλιο θα δοθούν 4.000 samos pass, τον Αύγουστο 2.025, τον Σεπτέμβριο 3.650 και τον Οκτώβριο 1.000.

  • Δεν τίθεται κανένα εισοδηματικό ή περιουσιακό κριτήριο. Αρκεί κάποιος να ήταν φορολογούμενος στην Ελλάδα το 2020 και να έχει υποβάλει δήλωση Ε1 πέρυσι.
  • Η επιδότηση δίδεται αποκλειστικά σε άυλη χρεωστική κάρτα, όχι σε ΙΒΑΝ, η εξαργύρωση μπορεί να γίνει σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, τοπικές μεταφορές, μέσω κινητού, μόνο σε επιχειρήσεις με POS και όχι μετρητά.
  • Επίσης δεν μπορεί να γίνει εξαργύρωση του ποσού σε POS επιχείρησης που δεν λειτουργεί σε περιοχή με συγκεκριμένο Ταχυδρομικό Κώδικα (ΤΚ 83100, 83101, 83102,83103, 83104, 83200 για τη Σάμο)

• Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά από το gov.gr ή στα κατά τόπους ΚΕΠ.

  • Οι αιτήσεις για τον Ιούλιο ξεκινούν από σήμερα και τυπικά λήγουν 30 Ιουνίου ωστόσο θα δοθεί παράταση λίγων ημερών.
  • Για τον Αύγουστο (Φάση 2) αιτήσεις θα γίνονται από Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 έως και Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

• Για Σεπτέμβριο οι αιτήσεις ξεκινούν από Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 έως και Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

• Για Οκτώβριο αιτήσεις γίνονται από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

  • Απαγορεύεται να κάνουν αίτηση όσοι έχουν επιλεγεί ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ, του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022, της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή άλλης συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο. Κάθε δικαιούχος δηλώνει ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής.

Να σημειώσουμε ότι μπορεί να κάνει κάποιος χρήση συνδυαστικά της άυλης κάρτας με την έκπτωση του 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που προσφέρει η Aticca group για επιβάτες και ΙΧ οχήματα από τον Πειραιά με προορισμό την Σάμο αρκεί να υπάρχει το αποδεικτικό κράτησης σε ένα οποιοδήποτε κατάλυμα του νησιού για τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος