Σάμος: Αναβαθμίζονται εμβληματικά κτίρια του Δήμου

Τρία εμβληματικά κτίρια του Δήμου Ανατολικής Σάμου αναβαθμίζονται ενεργειακά μέσω σχετικής χρηματοδότησης που φτάνει τα 548.700 ευρώ.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της Πράξης: «Αναβάθμιση Εμβληματικών Κτιρίων της Σάμου μέσω Παρεμβάσεων ΑΠΕ-ΕΞΕ και Καινοτόμες Δράσεις με Εφαρμογή σε όλη την Νησιωτική Ελλάδα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «GR-Energy 2014-2021» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι τρείς κτιριακές δημοτικές υποδομές με συμβολική σημασία για τους κατοίκους είναι:

• Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Άνω Βαθύ.

• Το Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών.

• Το Πνευματικό Κέντρο της περιοχής των Μυτιληνιών.

Σύμφωνα με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου η προτεινόμενη Πράξη δεν περιορίζεται μόνο στο κτιριακό απόθεμα αλλά περιλαμβάνει επίσης, την εγκατάσταση δυο ηλιακών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και δύο ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη της Σάμου και του Πυθαγορείου, και την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού της περιοχής του Πυθαγορείου.

«Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θυμίζουμε πως είναι πρωτοπόρος στον Θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Υλοποιούμε ήδη προϋπολογισμό 170.000 € στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα– Κύπρος 2014-2020 με τη πράξη με τίτλο «Ενεργοποιώντας Κοινότητες & Διασυνοριακά Πρότυπα για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ». Στο Εταιρικό αυτό Διασυνοριακό Σχήμα ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συμμετέχει ως Επικεφαλής Εταίρος. Επίσης εκτελείται το έργο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΣΑΜΟΥ» προϋπολογισμού 178.940 €. Κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την δημοπράτηση της πράξης σε πλήρη αρμονία με τις απαιτήσεις της Πρόσκλησης, δράση η οποία θα αποφέρει οικονομικά και λειτουργικά οφέλη, ακολουθώντας την αρχή της βιώσιμης και περιβαλλοντικά φιλικής πολιτιστικής διαχείρισης. Άλλωστε η αειφόρος ανάπτυξη είναι πολιτισμός και η περιβαλλοντική ευθύνη θεωρείται επιβεβλημένη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος