Σάμος: Αναστολή και όχι αναβολή της απόφασης για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ

Με κινητοποιήσεις απάντησαν εργαζόμενοι και κάτοικοι της Σάμου και της Ικαρίας στην απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία τριών υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ συνολικά στον Νομό. Η αρχική απόφαση ήταν από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου να κλείσουν το υποκατάστημα Πυθαγορείου καθώς και τα υποκατάστηματα Αγίου Κηρύκου και Ραχών. Τελικά το κλείσιμο τους αναβλήθηκε για ένα τρίμηνο , απόφαση που δεν ικανοποιεί τους ακρίτες του νομού καθώς όπως αναφέρουν ζουν σε νησιά με ιδιαίτερα δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο, με κατοίκους που καλούνται να διανύσουν αποστάσεις μεγαλύτερες των 100 χλμ. προκειμένου να εξυπηρετηθούν στο μοναδικό κατάστημα που θα υπάρχει ανά δήμο. Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ Σάμου πραγματοποίησαν σήμερα απεργία και συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο μαζί με κατοίκους του νησιού εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους και ζητώντας από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ την ανάκληση της απόφασης.

Δεκάδες σωματεία και φορείς εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους μέσω ανακοινώσεων για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ, ενώ επιστολή προς τον διοικητή των ΕΛΤΑ απέστειλε και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Πυθαγορείου αφού η περιοχή θα μείνει χωρίς υποκατάστημα από τον Μάρτιο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες που φτάνουν στο νησί τους θερινούς μήνες .

Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ο οποίος έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους Δήμους του Β. Αιγαίου για να υπάρξει μια κοινή δράση μέσω ΠΕΔ και ΚΕΔΕ.

Ο βουλευτής του νομού Χριστόδουλος Στεφανάδης χαρακτήρισε, μέσω ανακοίνωσής του, απαράδεκτη την απόφαση καλώντας την κυβέρνηση να μεριμνήσει για την ανάκληση αυτής. Να σημειώσουμε ότι στο Βαθύ της Σάμου υπηρετούν 10 εργαζόμενοι όταν το οργανόγραμμα προβλέπει 20. Θα πρέπει να διπλασιάσουν τις αποστάσεις που θα διανύουν καθημερινά σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές όπως αναφέρουν. Όλοι κάνουν λόγο για περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην ακριτική Ελλάδα και αποφάσεις που δεν επιλύουν το δημογραφικό πρόβλημα που παρουσιάζεται στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος