Σάμος: Αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου “Υγεία – Γυναίκα- Μακροζωία”

Στο ξενοδοχείο Δορυσσα θα μεταφέρει τις εργασίες του ιατρικού συνεδρίου με θέμα: “Υγεία – Γυναίκα- Μακροζωία” του Ινστιτούτου Μακροζωίας, ο πρόεδρος του και βουλευτής Σάμου καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε καθώς υπήρξαν αντιπολιτευτικές φωνές το τελευταίο διάστημα σχετικά με την οικονομική υποστήριξη του συνεδρίου από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, την οποία έκανε γνωστό ότι δεν αποδέχεται. Ξεκαθάρισε ότι το συνέδριο θα διεξαχθεί κανονικά στη Σάμο από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 47 κορυφαίων επιστημόνων και ακαδημαϊκών από όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και πέντε πολιτικά πρόσωπα που θα δώσουν όχι πολιτικές ομιλίες, αλλά κοινωνικές και επιστημονικές.

Το ότι τα πολιτικά πρόσωπα ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, εξήγησε ότι οφείλεται στο ότι οι πολιτικοί από τις άλλες παρατάξεις δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Το Ινστιτούτο Μακροζωίας εξηγεί ο κ. Στεφανάδης βάσει του καταστατικού του αποδέχεται δωρεές για την ενίσχυση των δράσεων του, στο πλαίσιο αυτό αποτάθηκε συν τοις άλλοις στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου η οποία ευγενώς όπως αναφέρει δέχτηκε να συνδράμει με το ποσό περίπου των 30.000 ευρώ, ωστόσο μετά από το θόρυβο που δημιουργήθηκε από αυτοδιοικητικές παρατάξεις και από τοπικούς πολιτευτές της αντιπολίτευσης, και μάλιστα με σοβαρά υπονοούμενα περί της οικονομικής διαχείρισης επιτιθέμενοι στο πρόσωπό του, αποφάσισε όπως αναφέρει να μην αποδεχθεί την ευγενική οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας.

Σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής ενώ είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο επικούρειο πολιτιστικό κέντρο και να διαφημίσει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τελικά το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο νησί της Σάμου απλά αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής του στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Δορυσσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος