Σαμος ακρωτήριο Πράσο: Συνέλαβαν έναν διακινητή και έξι μετανάστες

Έξι αλλοδαποί και ο διακινητής τους συνελήφθησαν από το στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σάμου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το περιπολικό σκάφος του λιμενικού , το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟ”, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με τους λιμενικούς ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχύπλοου να αρνηθεί να συμμορφωθεί στις υποδείξεις του πληρώματος του σκάφους του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής και να προηγηθεί στη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το εν λόγω φουσκωτό προσπάθησε δύο φορές να εμβολίσει το ελληνικό περιπολικό σκάφος, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην αριστερή πλευρά και στην κύρια μηχανή του περιπολικού και ο χειριστής του ταχύπλοου να πέσει στη θάλασσα. Ο 27χρονος, περισυνελέγη άμεσα από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, ενώ ακινητοποιήθηκε και το ταχύπλοο σκάφος.

Ο 27χρονος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σάμου, για την παροχή πρώτων βοηθειών. Εξάλλου μετά από έρευνα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΟ», συνολικά έξι αλλοδαπούς, τους οποίους έχει αφήσει μια ώρα νωρίτερα ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μαζί με τον εξωλέμβιο κινητήρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος