Σάμος: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την κίνηση από την Τουρκία – Χωρίς προβλήματα η έκδοση βίζας

Περισσότεροι από 1.000 τουρίστες, Τούρκοι και Ευρωπαίοι, έφτασαν στη Σάμο από την Παρασκευή 5 ως την Κυριακή 7 Απριλίου με τα ημερόπλοια των εταιρείων THLOS και IDO από το Σεφερί Χισάρ και το Κουσάντασι.

Ήδη οι έξι θέσεις που λειτουργούν από φέτος με την αυξημένη αστυνομική δύναμη έχουν μειώσει τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ενώ τα λίγα αιτήματα για έκδοση βίζας ικανοποιήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα παρόλο που υπήρξε ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα. Να σημειώσουμε ότι τη φετινή σεζόν αναμένονται χιλιάδες Τούρκων επισκεπτών μετά τη συμφωνία των δύο χωρών για έκδοση 7ημερης βίζας σε 10 νησιά του Αιγαίου μεταξύ αυτών και στη Σάμο. Ωστόσο αναμένεται να υιοθετηθεί η διαδικασία αποστολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για την έκδοση βίζας νωρίτερα ώστε οι αιτούντες όταν φτάνουν στις πύλες εισόδου να μην χρειάζεται να περιμένουν περισσότερο χρόνο ως την έκδοση της.

Το πρώτο μεγάλο κύμα επισκεπτών από τη γειτονική χώρα αναμένεται από τις 15 Απριλίου καθώς οι Τούρκοι γιορτάζουν στις 18 του μήνα το πρώτο Μπαιράμι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος