Οι Black Dog, ξανά στην σκηνή μετά από 35 χρονιά με αιτία και αφορμή την παρουσίαση του Βιβλίου, «Rock, Από τον Μισισιπή στη Λέσβο», του Γρηγόρη Μολυβιάτη, μέλους και τραγουδιστή του θρυλικού για τα δεδομένα της Μυτιλήνης μουσικού σχήματος!
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2019, στην Πλαζ Τσαμάκια, η παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Μολυβιάτη, “Ροκ, Από τον Μισισιπή στη Λέσβο”, που επιμελήθηκε η ΑθαΝάσια Δαφιώτη. Το ιστορικό βιβλίο που περιγράφει και αναλύει την ιστορία της Λεσβιακής Ροκ Σκηνής από την δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα. Το προλογίζουν οι Ανδρέας Θωμόπουλος, Νίκος Τσιριγώτης, Αντώνης Βερβέρης και Αθανασία Δαφιώτη. Το βιβλίο στο οπισθόφυλλο περιλαμβάνει εφαρμογή QR code με το σκανάρισμα του οποίου οι αναγνώστες μπορούν να “κατεβάσουν” από το Youtube μουσικές εκτελέσεις από συναυλίες της δεκαετίας του ΄80, των Black Dog.
Κατά την παρουσίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία 800 περίπου θεατών μια μοναδική συναυλία, ένα μικρό φεστιβάλ, με την συμμετοχή επτά μουσικών σχημάτων που διαδέχονταν το ένα το άλλο, επί τέσσερις ώρες περίπου! Ήταν οι Εφάπαξ, Μάγμα, Animato Choir, Papadellis Trio, Μάικ Φωτιάδης και Γρηγόρης Μολυβιάτης, Γρηγόρης – Αθανασία.
Στο πλαίσιο της συναυλίας έγινε και η πρώτη εμφάνιση μετά από 35 χρόνια των Black Dog, του ιστορικού ροκ συγκροτήματος της Λέσβου, που αποθεώθηκε από τους παλαιότερους και νεώτερους θαυμαστές του!
The post Rock ,από τον Μισισιπή στην Λέσβο και τους Black Dog appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος