“Συμμαχία Αξιών”: Με σοβαρότητα και ταπεινότητα το θέμα του Ειδικού Σχολείου Χίου (video)

Την ανάγκη να μεταστεγαστεί άμεσα το Ειδικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο και μέχρι τότε να γίνουν οι αναγκαίες διαμορφώσεις στο χώρο, ώστε να αντιμετωπίζονται ισότιμα και αυτοί οι μαθητές, τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Αξιών», Κώστας Τριαντάφυλλος, μαζί με τον υπεύθυνο για θέματα παιδείας από τη δημοτική παράταξη και αντιπρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Γιώργο Αμέντα.
Την επόμενη του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Τριαντάφυλλος σημείωσε και την ευθύνη που έχουν ως αντιπολίτευση, που άργησαν να φέρουν το θέμα στην επικαιρότητα. Σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που είδαν το θέμα αμέσως το έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο.
Σχετικά με το θέμα της προοπτικής για νέα μονάδα για την ειδική αγωγή, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών» ήταν αισιόδοξος για τη διαδικασία της μελέτης, τόνισε όμως ότι σε αντίθεση με αυτό που είπε ο Δήμαρχος δεν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση από το επόμενο ΠΕΠ.

Θέμα Δημοκρατίας
Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα του προϋπολογισμού και που κατά τον αντιδήμαρχο Οικονομικών αν δεν ψηφιστεί, μπορεί να σημάνει ότι θα μπει σε κίνδυνο η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία, ο κ. Τριαντάφυλλος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός.
«Δεν μπορεί να σου κοπεί το δικαίωμα, να ακρωτηριαστεί η λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου στη λογική ότι αν το κάνεις αυτό, ως αντεκδίκηση εμείς δεν θα στείλουμε πετρέλαιο στα σχολεία. Αυτό και μόνο που ακούστηκε, σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη θα ήταν λόγος παραίτησης αντιδημάρχου. Το γεγονός ότι σήμερα απλά είναι Τετάρτη για μας, καταδεικνύει την κατάσταση που βρίσκεται η παραπαίουσα Δημοτική Αρχή. Δεν είναι δυνατόν αντιδήμαρχος να απειλεί ουσιαστικά, προκειμένου να μην κατέβει μια εναλλακτική πρόταση που ως στόχο θα έχει την βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και το καλύτερο αποτέλεσμα για τους δημότες».

Ρεκόρ στα ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος σημείωσε επίσης ότι κατά την προηγούμενη χρονιά ο Δήμος συγκέντρωσε ποσά ρεκόρ από ανταποδοτικά τέλη, ύψους 8,5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ (λόγω κύρια της δήλωσης των σωστών τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών σε συνδυασμό ότι για το πρώτο 4μηνο δεν εφαρμόστηκαν οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη). Παρόλα αυτά δεν πήγαν ανταποδοτικά και με αξιοκρατία στους δημότες.

Προτάσεις για επόμενη περίοδο
Τέλος κατέθεσε προτάσεις για το ποιοι είναι οι στόχοι της παράταξής του για την επόμενη περίοδο, σημειώνοντας ότι η προστασία του κτηριακού αποθέματος της Χίου που ειδικά στα χωριά καταρρέει είναι ένα μεγάλο ζητούμενο, όπως και η δημιουργία ενός παραλιακού μετώπου που θα δώσει ανάσα στην πόλη. Όσο και αν σημείωσε ότι το τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές είναι θέμα που η παράταξη θα το αποφασίσει δημοκρατικά, φέρνει ακόμα πιο κοντά ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό της «Συμμαχίας Αξιών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος