“Πρωτοβουλία για τη Χίο”: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία για να γίνει το έργο του Κολυμβητηρίου (video)

Την έντονη κριτική για τον τρόπο, που χειρίστηκε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Ιωνικού Κολυμβητηρίου δέχτηκε η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη από την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Χίο».

Ο τέως Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, και επικεφαλής της παράταξης, μίλησε για «ανεμελιά» -ως πιο ήπια έκφραση- με τον τρόπο, όπως είπε, που χειρίστηκε το έργο το Νομικό Πρόσωπο και η Δημοτική Αρχή. Με αποτέλεσμα να κλείνει από την 1η Απρίλη το Κολυμβητήριο εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων, αλλά και προετοιμασίας μαθητών που θέλουν να ετοιμαστούν για τις εξετάσεις.
“Η Δημοτική Αρχή προχωρά χωρίς προγραμματισμό”, σημείωσε ο κ. Βουρνούς αναφερόμενος και σε άλλα έργα που είχαν προετοιμαστεί, όπως είπε, επί δικής του θητείας.

Την πρόταση της παράταξης κατέθεσε ο Παντελής Καμπούρης, που πρότεινε να αναλάβουν τη Διοίκηση του Κολυμβητηρίου μέχρι τέλος του χρόνου για να γίνει σωστά το έργο και χωρίς να κλείσει τώρα το Κολυμβητήριο. Σημείωσε, ότι παρότι αντιπρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο (ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης) δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον Πρόεδρο.
Παρουσίασε μάλιστα έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προς το Νομικό Πρόσωπο, με το οποίο ενημέρωνε, ότι θα έπρεπε να είχε παραδοθεί το Ιωνικό Κολυμβητήριο στον εργολάβο στις 15 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Ενώ σημείωσε ότι την περασμένη Δευτέρα ο υπεύθυνος από το Νομικό πρόσωπο στο κολυμβητήριο κατέθεσε την παραίτησή του.
“Μας νοιάζει να γίνει το έργο. Έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι δεν ξέρουν, δεν μπορούν, τώρα θα δούμε αν θέλουν έστω”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Πρωτοβουλία για τη Χίο”: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία για να γίνει το έργο του Κολυμβητηρίου (video)
Τέλος ο Νίκος Λαμπρινούδης που επί δημοτικής αρχής Βουρνού ήταν υπεύθυνος του Κολυμβητηρίου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, για τυχόν ενέργειες που θα βάλουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου με τη μεταφορά Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για να λειτουργήσει η εξωτερική πισίνα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος