Η “Σάμος αλλάζει” άσκησε έντονη κριτική στην δημοτική αρχή

Έντονη κριτική άσκησε η Δημοτική Παράταξη Ανατολικής Σάμου, «Η Σάμος Αλλάζει», στη Δημοτική Αρχή για τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Ζάχαρης, δήλωσε ότι “υπήρξε μία ανοχή και ένα περιθώριο στη νέα Δημοτική Αρχή να έχει το χρόνο της να οργανώσει τη Διοίκηση του Δήμου και ως δημοτική παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο άσκησαν εποικοδομητική κριτική με προγραμματικό και αυτοδιοικητικό λόγο, συνυπολογίζοντας τις έκτακτες καταστάσεις, προσφυγικό / μεταναστευτικό, πανδημία, σεισμός”.

Ωστόσο δηλώνει ότι “η Δημοτική Αρχή έχει υπερβεί και τις ποιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις μας, καταστρατηγώντας και το ήδη υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τις προθεσμίες”.

Αναλυτικά ο κ. Ζάχαρης αναφέρθηκε στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΕΟΥ) του Δήμου που μετά από 2 χρόνια δεν έχει ακόμη καταρτιστεί από τη Δημοτική Αρχή, ώστε να αποτυπώνει τις πραγματικές ανάγκες σε απαιτούμενο προσωπικό, ειδικότητες και αριθμό θέσεων, ώστε ο Δήμος να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις και να λειτουργεί εύρυθμα και αποτελεσματικά.

Επίσης, ενώ η Δημοτική Αρχή διανύει το τρίτο έτος της θητείας δεν έχει εκπονηθεί, μέσα από την δημοκρατική διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, το λεγόμενο 4ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου με τις στοχοθεσίες που βάζει η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά το κλείσιμο του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου αναφέρει η Δημοτική Παράταξη, «Η Σάμος Αλλάζει», πρέπει επιτέλους να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα της πρωτεύουσας, ενώ έθεσε θέμα να υπάρξει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την πορεία αποκατάστασης του καταστροφικού σεισμού, όπου θα κατατεθούν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα οι απόψεις και προτάσεις τους τόσο για το διεκδικητικό πλαίσιο όσο και για την εκπόνηση ενός ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Σάμου, όπως έχουν διαμορφωθεί και τεκμηριωθεί και μέσα από τις απόψεις των φορέων της Σάμου στο υπόμνημα της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος