“Δεν σωπαίνω” – Βίντεο του Δήμου Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμος Χίου, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, δημιούργησαν ένα βίντεο με τίτλο «Δεν Σωπαίνω».
Στο βίντεο εργαζόμενοι και αιρετοί του Δήμου Χίου ένωσαν τις φωνές τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών.

Χάρτα Ισότητας των δύο φύλων

Παράλληλα, το μεσημέρι ο Δήμος Χίου σε σχετική τελετή προχωρά στην υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των δύο φύλων.

“Είναι εμφανές ότι παρά τις πολιτικές που έχουν υλοποιηθεί ως προς τη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα στο πεδίο της ισότητας των φύλων, στην πράξη, άνδρες και γυναίκες δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα.
Πρόκειται για ανισότητες ως αποτέλεσμα των έμφυλων στερεοτύπων που συναντώνται ακόμη σε θεσμούς, όπως η οικογένεια, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο χώρος της εργασίας, η κοινωνική οργάνωση κ.α.”, σημειώνει στο σχετικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Χίου.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της ανισότητας των φύλων το επιβεβαιώνουν με έναν τρόπο και αριθμητικά στοιχεία από τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου, όπου σε σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων, 5 είναι οι γυναίκες -σε σύνολο 7 δημοτικών παρατάξεων- ενώ καμία γυναίκα δεν κατέχει τη θέση του προέδρου στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές του Δήμου Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος