“Χίος Μπροστά”: Ζητά στοιχεία για τη συμφωνία μεταφοράς απορριμμάτων της Ικαρίας στη Χίο

Για «σιγή ιχθύος», στο θέμα της μεταφοράς απορριμμάτων από την Ικαρία, κατηγορεί τη δημοτική αρχή Δήμου Χίου η δημοτική παράταξη «Χίος Μπροστά».
Αφορμή η πρόσφατη εισήγηση του Δημάρχου Ικαρίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας, για υλοποίηση της μεταφοράς απορριμμάτων στη Χίο και η συμμετοχή του εν λόγω Δήμου στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων νομού Χίου (ΔΙΑΝΟΧ).
Παράλληλα έγινε γνωστό ότι υπάρχει παρόμοια συμφωνία με τον δήμο Φούρνων Κορσέων.
«Θέτουμε λοιπόν δημόσια τα ερωτήματα και καλούμε να απαντήσει», αναφέρει η παράταξη του Γιάννη Καραβασίλη. Ρωτά έτσι με ποια εξουσιοδότηση προς τη ΔΙΑΝΟΧ έχουν γίνει συζητήσεις για τη μεταφορά απορριμμάτων. Με ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Χίου έλαβε θετική θέση για τη μεταφορά απορριμμάτων προς το ΧΥΤΑ της Βέσσας. Ζητά ενημέρωση για τη διεύρυνση της μετοχικής σύνθεσης της ΔΙΑΝΟΧ.
Επίσης ζητά να ενημερωθεί «με ποιες μελέτες προχωρούν οι όποιες συζητήσεις για μεταφορά επιπλέον απορριμμάτων προς το ΧΥΤΑ».

Απάντηση από τη ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε.
Αντί της Δημοτικής Αρχής εξέδωσε ανακοίνωση η ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε.. Σε αυτήν αναφέρεται στον σχεδιασμό που έχει η χώρα μας καθώς και στις υποχρεώσεις της στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η  ΔΙΑΝΟΧ «εκσυγχρονίζει την εγκατάσταση απορριμμάτων/υπολειμμάτων στη θέση Πόδορα και λειτουργεί ήδη Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών τεσσάρων ρευμάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης».
«…Η Χίος όχι απλά δεν θα γίνει σκουπιδότοπος αλλά αντίθετα θα είναι το κέντρο των εξελίξεων στη διαχείριση απορριμμάτων στο Βόρειο Αιγαίο. Με ανταποδοτικότητα, όφελος και φυσικά με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος στο μέγιστο βαθμό και την αξιοποίηση των απορριμμάτων. Οπως επιτάσσει ο Ευρωπαϊκός και ο Εθνικός Σχεδιασμός», αναφέρει η ΔΙΑΝΟΧ.

“Χίος Μπροστά”: Ευθύνες στο Δήμαρχο

Για το θέμα επανήλθε με νέα ανακοίνωση κατά του Δημάρχου Χίου, η δημοτική παράταξη του Γιάννη Καραβασίλη.
“Κρυμμένος πίσω από υπηρεσιακό παράγοντα της ΔΙΑΝΟΧ ο Δήμαρχος Χίου επιβεβαίωσε ότι με δική του αποκλειστική ευθύνη η Χίος προορίζεται να γίνει ο σκουπιδότοπος του Βορείου Αιγαίου”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος