“Χίος Μπροστά”: Καταδικάζει τα νησιά το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης

“Το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο για την μετανάστευση θα καταδικάσει οριστικά τα νησιά μας, εγκλωβίζοντας χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες πάνω σε αυτά μετατρέποντας τα σε γκρίζες ζώνες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός “Χίος Μπροστά” του Δήμου Χίου.

“Προκειμένου να προστατευτούν τα κράτη της Βόρειας Ευρώπης, το βάρος θα πέσει σ’ αυτά της πρώτης εισόδου και ειδικότερα για την Ελλάδα, αφού όλες οι διαδικασίες προβλέπεται να γίνονται στα γεωπολιτικά ευαίσθητα νησιά μας αλλά και στον Έβρο σε χώρους που θα θεωρούνται ότι βρίσκονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης”, υποστηρίζει ο συνδυασμός του Γιάννη Καραβασίλη.

Επικαλείται δε και κυβερνητικούς βουλευτές (όπως τους κ. Βολουδάκη, Χαρακόπουλο Βαρτζόπουλο) που “εξέφρασαν την έντονη ανησυχία και αγωνία τους για αυτήν την εξέλιξη.
Ο συνδυασμός μας καλεί όλο τον πολιτικό κόσμο του νησιού, αλλά και τους πολίτες σε μια κοινή φωνή, σε μια κοινή γραμμή αντίστασης απέναντι στους καταστροφικούς αυτούς σχεδιασμούς της δημιουργίας κέντρων που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία”, καταλήγει ο συνδυασμός “Χίος Μπροστά”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ