“Αθλητικά χειμερινά μονοπάτια” στα Ψαρά και σε άλλα 10 νησιά του Αιγαίου

Για πρώτη φορά φέτος θα υλοποιηθεί στα Ψαρά, το πρόγραμμα «Αθλητικά Χειμερινά Μονοπάτια», με ημερομηνία έναρξης την 17η Οκτωβρίου.


Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” είναι ήδη γνωστά στα Ψαρά, καθώς εφαρμόζεται εδώ και χρόνια το καλοκαιρινό πρόγραμμα, διάρκειας τριών εβδομάδων, με μεγάλη συμμετοχή.

Η διάρκεια του χειμερινού προγράμματος είναι πάντως 10μηνη με έναρξη τον Οκτώβριο 2022 και λήξη τον Ιούλιο 2023, μετά το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών με την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Αναγέννηση και Πρόοδο».

Το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως και 18 ετών καθώς και σε ενήλικες. Πραγματοποιείται καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή τις απογευματινές ώρες, καθώς και ορισμένα Σαββατοκύριακα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών και ενηλίκων στα νησιά της «άγονης γραμμής».
Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το “Sports Excellence”, έτερη δράση της Εταιρίας, και υλοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

“Αθλητικά χειμερινά μονοπάτια” στα Ψαρά και σε άλλα 10 νησιά του ΑιγαίουΣτο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός από τα Ψαρά, ακόμα 10 νησιά από το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο. Συγκεκριμένα Αγιος Ευστράτιος, Αμοργός, Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελλόριζο, Κίμωλος, Νίσυρος, Τήλος και Φούρνοι.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαραίτητη είναι η συμπλήρωση ηλεκτρονικά αντίστοιχης υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής, στην περίπτωση ανηλίκου από τον γονέα/κηδεμόνα και η προσκόμιση ιατρικών γνωματεύσεων για την πιστοποίηση της σωματικής υγείας και καταλληλόλητας των συμμετεχόντων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών και στους άλλους Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος