Πυροδότησε αντιδράσεις η πρώτη διαζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αν. Σάμου

Mε προβλήματα πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, καθώς σύμφωνα με την ΚΥΑ επιτρέπεται η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο 6μηνο.

Η αποστολή της σχετικής πρόσκλησης υπό αυτούς τους όρους από τον πρόεδρο του Δ.Σ Γιώργο Κολλάρο προς τους συμβούλους πυροδότησε αντιδράσεις, με την πλειοψηφία των παρατάξεων να ζητούν να αλλάξει η απόφαση.

Με νέα ανακοίνωση ο κ. Κολλάρος ενημέρωσε ότι οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να μην αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι Δημοτικοί σύμβουλοι αφενός, αφετέρου να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στο Δ.Σ.

Ωστόσο η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” επέλεξε, αν και οι δύο σύμβουλοι της είναι εμβολιασμένοι, να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη “ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση της κυβέρνησης να αποκλείει τους μη εμβολιασμένους από τις συνεδριάσεις των πολιτικών οργάνων”. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ να μην επιτρέψει επικαλούμενος τον σχετικό νόμο, στην Δημοτική Παράταξη να συμμετέχει στο συμβούλιο με εισηγήσεις η δικαίωμα ψήφου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που αναφέρει: «Οι αιτιάσεις αυτές δεν μπορούν να απαντήσουν στη αφαίρεση του δικαιώματος, κάθε δημότη, να απευθυνθούμε έστω χωρίς δικαίωμα ψήφου στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε βέβαια δικαιολογούν την εντολή να μας κλείσουν τα μικρόφωνα. Ακόμη και τις γραπτές τοποθετήσεις μας για σοβαρά θέματα, όπως τα συμπεράσματα και τις θέσεις μας για την πρόσφατη πυρκαγιά κ.ά., κυριολεκτικά τις «κατασπάραξε», αποσιωπώντας προκλητικά τα πιο ουσιώδη σημεία τους. Στόχος και επιδίωξη αυτής της αντιδημοκρατικής μεθόδευσης και πρακτικής που εκπορεύεται εκ των άνω, είναι να εμποδιστεί κάθε φωνή που αμφισβητεί και αντιτίθεται στη κυβερνητική πολιτική και αποκαλύπτει τον απόλυτα αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα της».

Για κατάλυση της δημοκρατίας της συμμετοχής, της πολυφωνίας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή και η Δημοτική Παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» αναφέροντας ότι η δημοτική αρχή δεν δέχεται αντίθετες απόψεις.

«Εξυπακούεται ότι όλοι θέλουμε Δημοτικά Συμβούλια δια ζώσης, θέλουμε όμως Συμβούλια όπου θα μπορούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να παρευρίσκονται χωρίς διαχωρισμό, αλλά να μπορούν να παρευρίσκονται και όλοι οι υπάλληλοι, όλα τα ΜΜΕ και όλοι οι δημότες χωρίς διαχωρισμό. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν. Τέτοιες λύσεις είναι Δημοτικά Συμβούλια σε ανοιχτούς χώρους με όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα. Τέτοιοι χώροι θα μπορούσαν να είναι οι εξωτερικοί-προαύλιοι χώροι των σχολείων μας, το αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, η πλατεία Δημαρχείου», αναφέρει η Παράταξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος