Ψαρά: Προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή κλειστής αθλητικής αίθουσας

Υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών για την υλοποίηση του έργου: «Κατασκευή κλειστής αίθουσας αθλητικών δραστηριοτήτων», προϋπολογισμού περίπου 595.000 ΕΥΡΩ.

Το έργο που θα γίνει με αυτεπιστασία από την ΕΕΤΑΑ, θα κατασκευαστεί στο βόρειο τμήμα του οικισμού των Ψαρών και σε γειτνίαση με το γήπεδο 5Χ5 του Δήμου.
Πρόκειται για μια κλειστή αίθουσα αθλητικών δραστηριοτήτων εμβαδού 350 περίπου τ.μ., η οποία θα αποτελείται από δύο τμήματα:
Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής που θα είναι και ο κύριος χώρος των δραστηριοτήτων, εμβαδού 228 τ.μ., με δυνατότητα λειτουργίας και ως χώρος συνάθροισης και την ομάδα των βοηθητικών χώρων που θα εξυπηρετούν τους χρήστες του γυμναστηρίου, με εμβαδό 120 τ.μ, η οποία θα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα.

«Πολύ ευχάριστη εξέλιξη για τον Δήμο» χαρακτήρισε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κώστας Βρατσάνος. Το “Κλειστό” θα καλύψει πάγιες ανάγκες του νησιού, αφού δεν υφίσταται ανάλογος χώρος άθλησης σήμερα στα Ψαρά (δημόσιος ή ιδιωτικός).

“Θα συμβάλλει έτσι καταλυτικά στη βελτίωση των συνθηκών άθλησης των δημοτών μας, μαθητών και ενηλίκων. Θα συμβάλλει ταυτόχρονα στην ενθάρρυνση περισσότερων ατόμων να ασχοληθούν με τον αθλητισμό», σημείωσε ο κ. Βρατσάνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη του συγκεκριμένου έργου έχει εκπονηθεί με δαπάνη του επίτιμου δημότη της Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Θανάση Μαρτίνου.

Μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας η ΕΕΤΑΑ θα προχωρήσει άμεσα στην διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος