Ολοκληρώνονται την Κυριακή, 3/7, στα Ψαρά οι εκδηλώσεις για την 198η Επέτειο του Ολοκαυτώματος, στα 1824.
Θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική θεία Λειτουργία και Δοξολογία για το Ολοκαύτωμα των Ψαρών χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.
Μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από τη φιλόλογο και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου, θα ακολουθήσει τρισάγιο στον κήπο που υπήρχε το σπίτι του Κωνσταντίνου Κανάρη.
Στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και θα ακολουθήσει πρόγραμμα με απαγγελίες ποιημάτων και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαρών «Ο Κωνσταντίνος Κανάρης».
Στις 12.00 το μεσημέρι θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Οι πυρπολητές της Λευτεριάς», χορηγία του Ιδρύματος Τσάκος, από τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Λίλα Παπαδημητρίου, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
Το βράδυ της Κυριακής στις 9.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Γιάννα Φαφαλιού.
Εκδηλώσεις στη Μαύρη Ράχη
Το Σάββατο, 2/7, θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρικός Εσπερινός στα εκκλησάκια της Μαύρης Ράχης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.
Οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στη συνέχεια την Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος. Η παρουσίαση του χρονικού του ολοκαυτώματος θα γίνει από την Ελένη Καραγιώργη και θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία και τέλος αναπαράσταση της ανατίναξης της πυριτιδαποθήκης στη Μαύρη Ράχη.
Παρουσίες- συμμετοχές
Στις εκδηλώσεις για την 198η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Ψαρών, θα παραστεί ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, εκπροσωπώντας τόσο τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, όσο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης θα παραστεί ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Χίου Παντελή Βρουλή, Τουρισμού & Κοινωνικής Μέριμνας Νίκο Νύκτα, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Λεωνίδα Αθηνάδη και Αποδήμου Ελληνισμού, Χωρικού Σχεδιασμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Μπουρνιά.
Στα Ψαρά θα μεταβεί και αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης με την επικεφαλής Αγλαϊα Κυρίτση.
Δρομολόγια Χίος-Λιμνιά-Ψαρά
Να σημειωθεί ότι όσοι και όσες θέλουν να μετακινηθούν την Κυριακή από τη Χίο στα Ψαρά, θα υπάρχει δρομολόγιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ στις 5.00 μ.μ. με προορισμό τα Λιμνιά Βολισσού, από όπου θα αναχωρήσει το πλοίο PSARA GLORY για Ψαρά.
(Επιστροφή στη Χίο ότι ώρα έρθει το καράβι)
Δρομολόγιο θα έχει και το απόγευμα στις 7.00 μ.μ. από Χίο για Βολισσό και επιστροφή στην πόλη της Χίου, όταν θα επιστρέψει το δρομολόγιο του πλοίου από Ψαρά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος