Ψαρά: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων

Ολοκληρώθηκαν σε 4 κτήρια του Δήμου Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020 με συμβατικό προϋπολογισμό 326.000 περίπου ευρώ.
Η ενεργειακή αναβάθμιση έγινε σε Δημαρχείο, Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο καθώς και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες:
Εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας, θερμοϋγρομόνωση στα δώματα, εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού (θέρμανση – ψύξη) με αυτόνομες μονάδες απευθείας εκτόνωσης, υψηλής ενεργειακής απόδοσης., ντικατάσταση κουφωμάτων με ενεργειακά αποδοτικότερα καθώς και φωτιστικών σωμάτων.

Ψαρά: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων«Οι παρεμβάσεις αυτές θα συμβάλλουν καταλυτικά στην πολύ σημαντική μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων των κτιρίων, στην εξοικονόμηση πόρων και στην μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κώστας Βρατσάνος, ευχαριστώντας τις υπηρεσίες όσο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όσο και Δήμου Χίου, που συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος