Ψαρά: Αναβάθμιση ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Βολισσό και Πειραιά

Αναβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ψαρών με τον Πειραιά και με τη Χίο, αφού επιμηκύνεται η περίοδος εξυπηρέτησης, με ταυτόχρονη διεύρυνση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Συγκεκριμένα προβλέπονται δύο επιπλέον μήνες στα δρομολόγια που συνδέουν το νησί με τη Βολισσό, το πλησιέστερο λιμάνι της Χίου, (από 1/5/2023 έως τις 1/10/2023) και ένας επιπλέον μήνας στο 2οδρομολόγιο με τον Πειραιά (από 17/4/2023 έως τις 15/10/2023).

Το σχετικό αίτημα της διεύρυνσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων είχε υποβάλλει με σχετικό έγγραφο ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ψαρά: Αναβάθμιση ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Βολισσό και Πειραιά«Το αίτημα αυτό εισακούστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από το αρμόδιο Υπουργείο και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη καθώς και τον Διευθυντή της Δ.Θ.Σ. κ. Γιώργο Ρίγγα για την ουσιαστική συμβολή τους», δήλωσε ο κ. Βρατσάνος.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων των Ψαρών, η στήριξης της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας αλλά και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

«Το νέο πρόγραμμα με την αναβαθμισμένη και διευρυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση θα συμβάλλει τόσο στην αύξηση της επισκεψιμότητας του νησιού μας, όσο και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μόνιμων κατοίκων του, στηρίζοντας την τροχιά προόδου και ανάπτυξης που οδεύει το νησί μας τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με την «προκήρυξη ανοιχτού δημόσιου διεθνή αρχικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας από 1/11/2022 μέχρι 31/10/2023» που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου 2022, προβλέπονται τα εξής:
Ψαρά: Αναβάθμιση ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Βολισσό και Πειραιά

  • Στο δρομολόγιο ΧΙΟΣ – ΨΑΡΑ και επιστροφή:
    Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου καθώς και ένα επιπλέον δρομολόγιο την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 17/4/2023 έως 15/10/2023 (σύνολο 26 εβδομάδες) σε συνέχεια δρομολογίων από ΠΕΙΡΑΙΑ.
  • Στο δρομολόγιο ΨΑΡΑ – ΧΙΟΣ και επιστροφή:

Ι) Έξι δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, πλην της θερινής περιόδου από 1/5/2023 έως 1/10/2023 (σύνολο 22 εβδομάδες)

ΙΙ) Τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο από 1/5/2023 έως 1/10/2023 (σύνολο 22 εβδομάδες)

ΙΙΙ) Επιπλέον δύο δρομολόγια το μήνα για μεταφορά καυσίμων και οχληρών φορτίων καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.

  • Στο δρομολόγιο ΨΑΡΑ – ΒΟΛΙΣΣΟΣ – ΨΑΡΑ:

Έξι δρομολόγια την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 1/5/2023 έως 1/10/2023 (σύνολο 22 εβδομάδες).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος