ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ: Έλλειψη κονδυλίων για φάρμακα στους καρκινοπαθείς

Το θέμα της έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων για την αγορά φαρμάκων στο νοσοκομείο Σάμου και κυρίως αυτών, που χρησιμοποιούνται για χημειοθεραπείες αναδεικνύει μέσω σχετικής ανακοίνωσης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου.

Αφορμή στάθηκε η δωρεά από τον πολιτιστικό σύλλογο « ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑ» 38 πλεκτών σκούφων, για τους ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία, και το σχετικό ευχαριστήριο από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, “σε μία χρονική στιγμή” όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, “που δεκάδες καρκινοπαθείς του νησιού αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα διότι το Νοσοκομείο δεν διαθέτει τα φάρμακα, που απαιτούνται για τη θεραπεία τους”. “Οι ελλείψεις”, όπως εξηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “οφείλονται σε αστοχία του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα στην πρόωρη εξάντληση του ποσού για φαρμακευτική δαπάνη…

Αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα, όχι μόνο θα σταματήσουν και οι θεραπείες που συνεχίζονται, όταν εξαντληθούν τα αποθέματα, αλλά ήδη παρουσιάζεται έλλειψη φαρμάκων και στα υπόλοιπα τμήματα ( κλινικές – μονάδες ).

Για να λυθεί το πρόβλημα απαιτείται κατεπείγουσα τροποποίηση του προϋπολογισμού και αύξηση του ορίου των δαπανών, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Επειδή γνωρίζουμε με βεβαιότητα, ότι η πολιτική ηγεσία έχει ενημερωθεί, εδώ και τουλάχιστον δυο μήνες, προξενεί εντύπωση η αδράνεια και η αδιαφορία που επιδεικνύει για ανθρώπους που δίνουν μια δύσκολη μάχη για τη ζωή τους. Η οργάνωση, ο εξοπλισμός, η στελέχωση και η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος ημερήσιας νοσηλείας από τον Μάιο του 2016, μέχρι σήμερα, προσέφερε υψηλού επιπέδου φροντίδα και ανακούφιση σε εκατοντάδες συμπολίτες μας. Η διακινδύνευση της ύπαρξής του δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Να σημειώσουμε ότι ερώτηση στη βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος