Πρόβα ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο Χίου τη Μεγάλη Παρασκευή (video)

Δοκιμή στις ρουκέτες τους φαίνεται πως έκαναν οι ρουκετατζήδες στο Βροντάδο της Χίου. Έτσι περί τις 9.30 το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιοχή της Δασκαλόπετρας και με κατεύθυνση προς τη θάλασσα, έπεσαν αρκετές δεκάδες ρουκετών.

Οι ρουκετατζήδες από τις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγιάς Ερειθιανής προτίμησαν να κάνουν την πρόβα ρουκετοπόλεμου μακριά από τις δύο εκκλησιές. Και αυτό για ασφάλεια των κατοίκων, αφού φέτος όπως και πέρυσι λόγω των απαγορευτικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού, ο Δήμος Χίου δεν έχει προχωρήσει σε κάλυψη σπιτιών και εκκλησιών με συρματοπλέγματα.

Πάντως αυτή η πρόβα αποδεικνύει ότι έστω και σε μικρό αριθμό θα γιορταστεί και φέτος η Ανάσταση του Κυρίου με τη ρίψη ρουκετών.

Τηρώντας έτσι οι νεαροί των δύο ενοριών ένα έθιμο που το συναντάμε στο Βροντάδο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χίου και πρώην αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Νίκος Νύκτας κατέγραψε σκηνές με αυτή την πρόβα ρουκετών που όπως σημειώνει έπεσαν στη Δασκαλόπετρα.

Θα πέσουν λιγότερες ρουκέτες και αυτές καθ ύψος” τόνισε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Κάτι τρέχει με την Μάριον” ο κ. Νίκος Νύκτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος