Προς χρηματοδότηση η μελέτη για τον αναδασμό στην Ατσική της Λήμνου

Έτοιμη είναι η απόφαση για τη χρηματοδότηση της μελέτης του αναδασμού της Ατσικής Λήμνου, όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, παρουσία του δημάρχου Λήμνου, του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ και Β αντιπροέδρου της Βουλής.

Πρόκειται για χρόνιο αίτημα της Λήμνου , για το οποίο έχουν υπάρξει αλλεπάλληλες συναντήσεις τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα δόθηκε η έγκριση από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Τη μελέτη θα διαχειριστεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε:

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό κ. Πέτσα, του οποίου το γραφείο είναι πάντα ανοικτό για όλους τους θεσμικούς φορείς της αυτοδιοίκησης. Έγινε μια αναφορά σε ζητήματα που έχουν προκύψει και αφορούν τις νήσους μας ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς όλων επικεντρωθήκαμε στον πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της Λήμνου αναδασμό της Ατσικής και στις τελικές ρυθμίσεις πριν την υπογραφή για την εκπόνηση μελέτης. Θεωρώ πολύ θετικό το γεγονός ότι ενώ η χώρα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της διαχείρισης της Πανδημίας η Κυβέρνηση δεν αμελεί και προσπαθεί να στηρίξει και να ανταποκριθεί και σε άλλα ζητήματα που προκύπτουν στις τοπικές μας κοινωνίες.»

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής, Χαράλαμπος Αθανασίου, σε δήλωσή του σημειώνει ότι «ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Λήμνου, που μετέφερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υλοποιείται από τον κ. Πέτσα. Έτσι μια εύφορη πεδιάδα, με τον αναδασμό, θα βοηθήσει όχι μόνο τη βελτίωση της παραγωγής σε ποσότητα και ποιότητα προϊόντων αλλά και την εντεύθεν οικονομική ανάπτυξη των κατοίκων και του τόπου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος