Προορισμός για σχολικές εκδρομές η Λέσβος

25 μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικό προσωπικό από τα Λύκεια Χαλανδρίου και Πεντέλης τα οποία πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Λέσβο, υποδέχτηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λέσβου Πανάγου Κουφέλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολου Αλατζά, ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τους μαθητές και τους προέτρεψε να γίνουν πρεσβευτές του νησιού χαρίζοντας τους και αναμνηστικά δώρα.

Προορισμός για σχολικές εκδρομές η Λέσβος

Η επίσκεψη των δυο σχολείων είναι η πρώτη για φέτος και είναι το αποτέλεσμα της δράσης της Τουριστικής Προβολής και της προσέλκυσης επισκεπτών και ανάπτυξης Μαθητικού Τουρισμού, την οποία ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν είχαν προσκληθεί και επισκεφτεί την Λέσβο με έξοδα της Περιφέρειας 39 Εκπαιδευτικοί από διάφορες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας. Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε Μουσεία , Αρχαιολογικούς χώρους , αξιοθέατα θρησκευτικού και Πολιτισμικού ενδιαφέροντος, οργάνωσαν ήδη τις πρώτες μαθητικές εκδρομές οι οποίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Υποδεχτήκαμε τα δυο πρώτα σχολεία από την Αθήνα. Είναι τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας που ξεκινήσαμε τον Δεκέμβρη για να αναπτύξουμε τον μαθητικό τουρισμό. Χαίρομαι γιατί η δράση μας αυτή έχει μεγάλη ανταπόκριση και όπως με ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί που είχαμε φιλοξενήσει έχουν προγραμματιστεί και άλλες εκδρομές στην Λέσβο. Αυτό όμως που με κάνει ακόμα περισσότερο αισιόδοξο είναι η χαρά και ο ενθουσιασμός που είδα στα μάτια των μαθητών για το νησί μας . Αυτοί θα είναι καλύτεροι πρεσβευτές της Λέσβου. Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Ανδρεαδέλλη, τον Λέσβιο εκπαιδευτικό, για την συμβολή του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος