Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των φορέων της Λέσβου στο Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Array
Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των εμπλεκόμενων φορέων της Λέσβου στο Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό , το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου έως και τις 9 Φεβρουαρίου 2023.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου ενώ θα παρουσιαστεί και η πρόταση για το πρώτο Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο της Ελλάδας, που αφορά την ευρύτερη περιοχή του Βορ. Αιγαίου.
Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός είναι η διαδικασία με την οποία η αρμόδια αρχή του κάθε κράτους αναλύει και οργανώνει τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο θαλάσσιο περιβάλλον για να επιτευχθεί η σύνθεση οικολογικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών παραμέτρων, αποσκοπώντας στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.
Η παραγωγή ενέργειας (ΑΠΕ) από το θαλάσσιο περιβάλλον, η ναυτιλία, ο τουρισμός, η αλιεία και οι υδατοκαλλιέργειες, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των εναλίων αρχαιοτήτων, οι λιμενικές και θαλάσσιες υποδομές, οι αγωγοί και τα καλώδια μεταφοράς ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, η αξιοποίηση υποθαλάσσιων φυσικών πόρων κ.λπ. είναι μόνο μερικοί από τους τομείς που διερευνώνται διεθνώς στο πλαίσιο του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού.
Η αυξημένη ζήτηση για χώρο στο θαλάσσιο περιβάλλον από ποικίλες ανθρώπινες δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε αυτό και οι πολλαπλές πιέσεις που ασκούνται στις παράκτιες ζώνες, είναι κοινά αποδεκτό ότι επιβάλλουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διαχείρισης και σχεδιασμού.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επιμόρφωσης θα ενημερωθούν για τη διαδικασία του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού στην Ελλάδα και την Κύπρο, για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις διεθνείς τάσεις που επικρατούν στους τομείς που περιλαμβάνει ο ΘΧΣ και τέλος θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της πρότασης για το πρώτο Θαλάσσιο Χωροταξικό
Σχέδιο της Ελλάδας, που αφορά την ευρύτερη περιοχή του Βορ. Αιγαίου.

Η πρόσκληση και το πρόγραμμα της εναρκτήριας εκδήλωσης του προγράμματος επιμόρφωσης και των διαλέξεων που θα πραγματοποιηθούν, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος επιμόρφωσης: https://gpav.aegean.gr/thal-chor2/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος