Πρ. εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης: «Δεν περισσεύει κάνεις αλλά όλοι πρέπει να εμβολιαστούν» – 80 ανεμβολίαστοι στο Βοστάνειο

Περίπου το 88% των εργαζομένων του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, έχει εμβολιασθεί ή έχει νοσήσει ή έχει προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου: «από τους 770 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, οι 600 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και άλλοι 90 έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους , έχουν νοσήσει ή απαλλάσσονται σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική οδηγία για την υποχρεωτικότητα.»

80 εργαζόμενοι θα πρέπει να αποφασίσουν μέχρι 1η Σεπτεμβρίου που λήγει η σχετική προθεσμία εάν θα εμβολιαστούν ή οχι. Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Bασίλης Κοντοζαμάνης εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο θέμα του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού, τονίζοντας ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, δηλαδή η αναστολή εργασίας.

«Αυτό θα είναι μια πολύ άσχημη εξέλιξη γιατί δεν περισσεύει κανένας για τις ανάγκες του νοσηλευτικού μας ιδρύματος αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς ειδικά μέσα στο Νοσοκομείο αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο σε μία στιγμή του, που είναι αδύναμος, εμείς οφείλουμε να είμαστε εμβολιασμένοι. Είναι πολύ αυστηρό το υπουργείο σε αυτή του τη στάση αλλά δεν μπορούμε να σκεφτούμε και τί άλλο θα μπορούσε να γίνει στην παρούσα κατάσταση» σημείωσε ο κ. Κλεάνθης.

Στο Βοστάνειο νοσοκομείο οι διοικητικοί υπάλληλοί έχουν εμβολιαστεί σχεδόν στο 100%, οι γιατροί στο 90% και οι νοσηλευτές στο 75%.

Εργαζόμενοι που αντιδρούν με την υποχρεωτικότητα και δεν θέλουν να εμβολιαστούν σκοπεύουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος