Πώς η “Πυθαγόρειος διατροφή” επηρέασε τις σύγχρονες vegan τάσεις (audio)

Σε μια προσπάθεια ανάδειξης και εδραίωσης της «Πυθαγορείου διατροφής» στον τόπο που την γέννησε, την Σάμο, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως συνεκτικός κρίκος των σύγχρονων μορφών βιωματικής γαστρονομίας προχωρά η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου. Πρόκειται για την έκδοση «Πυθαγόρειος Διατροφή: Από την αρχαιότητα, στις σύγχρονες vegan τάσεις».

Είναι ένας συλλεκτικός τόμος, με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα, στον οποίο περιέχονται 24 πρωτότυπες vegan συνταγές του executive chef κ. Ευάγγελου Μπιλιμπά, με διατροφολογικές αναλύσεις του M.Med.Sc., κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου, κ. Παναγιώτη Βαραγιάννη, Γ. Γ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Διατροφολόγων και καλλιτεχνικές φωτογραφικές αποτυπώσεις κάθε συνταγής από τον φωτογράφο του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών, κ. Μάνο Σπανό.

Στόχος να καταστεί το νησί της Σάμου, ένας vegan προορισμός, με φιλοξενία συνεδρίων και ημερίδων αλλά και πρωτότυπων εκδόσεων πάνω στον οινογαστρονομικό σαμιακό πολιτισμό, όπως τόνισε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου η κ. Μαργαρίτα Ικαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος