Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για τις ομορφιές της Σάμου – Επί ποδός οι φορείς του τουρισμού ενόψει της έλευσης Τούρκων επισκεπτών (video)

Στην πρόκληση που καλείται να ανταπεξέλθει η Σάμος αναφορικά με τις αφίξεις από την γειτονική Τουρκία αναφέρθηκε ο τουριστικός πράκτορας Κώστας Έλληνας. Ο κ. Έλληνας δήλωσε ότι υπάρχουν χιλιάδες επισκεπτών που επιθυμούν να περάσουν από τα απέναντι τουρκικά παράλια στα νησιά του Αιγαίου μεταξύ αυτών και στην Σάμο, ενώ τα νέα δεδομένα με τη χορήγηση της βίζας θα αποτελέσουν ένα επιπλέον κίνητρο.

Ωστόσο, είπε ότι θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες να προετοιμαστούν κατάλληλα και ως προς τις υποδομές αλλά και ως προς τον εξοπλισμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και την αποφυγή πολύωρης αναμονής στις πύλες εισόδου, Επίσης ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι θα πρέπει και οι έμποροι αλλά και οι επαγγελματίες εστίασης να αντιληφθούν και να εξετάσουν βάσει των νέων δεδομένων τον τρόπο λειτουργίας τους. Αναφορικά με τις κρατήσεις για τους επισκέπτες από την Ευρώπη είπε, ότι η σεζόν ξεκινά μετά τις 20 Απριλίου με τους Ολλανδούς και τους Σκανδιναβούς να κάνουν ποδαρικό ενώ έχει επιτευχθεί για φέτος η επιμήκυνση της σεζόν ως τα τέλη του Οκτωβρίου. Εξάλλου, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα από την Μ. Βρετανία που τοποθετούν την Σάμο στους ιδανικούς προορισμούς για «ευ ζην». Σύμφωνα με τη Daily Express η Σάμος είναι ένας ονειρικός προορισμός γεμάτος καταρράκτες, χρυσαφί αμμουδιές, διαχρονικά μνημεία, γραφικά ψαροχώρια και εξαιρετικές τουριστικές υπηρεσίες.

Το άρθρο εξηγεί, πως η αγνή τοπική κουζίνα, οι αναρίθμητες περιπατητικές διαδρομές στη φύση και το ήπιο κλίμα αποτελούν τις τέλειες συνθήκες για μια καλή υγιεινή ζωή και μακροημέρευση, ειδικά για όσους έχουν τη δυνατότητα να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε διακοπές, δεν έχουν δεσμευτικές υποχρεώσεις στον τόπο τους και μπορούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή ή βρίσκονται σε περίοδο σύνταξης. «Η Σάμος δεν είναι ακόμη ένα νησί που προσφέρει ήλιο και θάλασσα. Η Σάμος ταυτίζεται με έναν νέο τρόπο ζωής, ιδανικό, αλλά και αναγκαίο για κάθε σύγχρονο ταξιδιώτη. Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε το αφήγημά μας με όλα εκείνα τα δώρα που διαθέτει ο προικισμένος τόπος μας και τα οποία συμβάλλουν σε μια καλύτερη ζωή όπως αγνές πρώτες ύλες, βόλτες στη φύση, επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία, εναλλακτικές δραστηριότητες, ηρεμία και διασκέδαση», δήλωσε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου.

Ρεπορτάζ Χ. Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος