Πλήρως προσβάσιμο το Βυζαντινό Μουσείο Χίου και Μεταβυζαντινής Τέχνης

Πλήρως προσβάσιμο για τους ανθρώπους με κινητική αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα, είναι πλέον το Βυζαντινό Μουσείο Χίου και Μεταβυζαντινής Τέχνης. Στο μουσείο που στεγάζεται στο “Μετζητιέ Τζαμί” στην (κεντρική) πλατεία Βουνακίου της Χίου, τοποθετήθηκε προσθαφαιρούμενη ράμπα στην εξωτερική κεντρική είσοδο του κτιρίου, όπου ήταν αδύνατη η πρόσβαση χωρίς βοήθεια.
Ετσι το εμποδιζόμενο άτομο μπορεί να εισέλθει εύκολα στο χώρο. Από εκεί να προσεγγίσει τον ανελκυστήρα και να επισκεφθεί το Μουσείο. Οπου επίσης η τοποθέτηση ράμπας εξασφάλισε την ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του.
Χαιρετίζει ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ
Το γεγονός χαιρετίζει ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, μετά από την ενημέρωση που είχε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου. Όπως επισημαίνεται η ράμπα δεν μπορεί να παραμένει μόνιμα στο πεζοδρόμιο. Ετσι οι επισκέπτες του Μουσείου που θα κάνουν χρήση της, θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν και να ενημερώνουν τους υπαλλήλους. Ετσι ώστε να τοποθετούν εγκαίρως τη ράμπα.

“Ο Παγχιακός Σύλλογος Α.μεΑ., διεκδικεί το δικαίωμα της πρόσβασης σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου αυτοί να είναι επισκέψιμοι από όλους τους πολίτες. Χαιρετίζει το γεγονός και ευχαριστεί την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου για την συνεργασία. Καλεί δε τα μέλη του και όχι μόνο, να επισκεφτούν το αξιόλογο Βυζαντινό Μουσείο Χίου στο «Μετζητιέ Τζαμί». Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και πλέον έχει εξασφαλίσει την πλήρη πρόσβαση στους χώρους του”.

Το τηλέφωνο του Μουσείου είναι 22710.26866 και οι ώρες λειτουργίας του είναι καθημερινά 08:30-16:00 (Τρίτη κλειστά).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος