Περιβαλλοντικές δράσεις διοργανώνει ο δήμος Ανατολικής Σάμου

Mε κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνουμε τον τόπο μας – προστατεύουμε τον πλανήτη μας», ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα πραγματοποιήσει δράσεις που αφορούν σε καθαρισμό ακτών και θαλασσών, πάρκων, δενδροφυτεύσεις και καλλωπισμό γειτονιών, με στόχο να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 9:30 στο κλιμάκιο Πυθαγορείου δίπλα από το δημοτικό σχολείο, θα συγκεντρωθούν εθελοντές προκειμένου να συμμετέχουν στον καθαρισμό της παραλίας που βρίσκεται κάτω από το Δημοτικό Σχολείο, ενώ το Λιμενικό Σώμα θα ενημερώσει τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές για τα προβλήματα και τις απειλές που υφίσταται το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον.

Επίσης στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου δίνεται άλλο ραντεβού στον επιβατικό σταθμό στο λιμάνι Πυθαγορείου, όπου το Λιμεναρχείο, η Δημοτική Κοινότητα η περιβαλλοντική οργάνωση «Ενάλεια» και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, θα προβούν στον καθαρισμό του βυθού και της παραλίας. Όσα σκουπίδια συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν σε ειδικούς κάδους και θα ανακυκλωθούν με μέριμνα της «Ενάλειας».

Το απόγευμα της ίδια ημέρας στις 17.30 οι μικροί εθελοντές θα ενημερωθούν από τα μέλη του εθελοντικού κλιμακίου για την πυρασφάλεια, ενώ θα τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν και να ξεδιπλώσουν την φαντασία τους ζωγραφίζοντας τον Βυθό.

Την Κυριακή στις 9:30 θα δοθεί νέο ραντεβού στο Μαλαγάρι Σάμου προκειμένου να καθαριστεί η παραλία της περιοχής. Στις 10:30 οι μικροί εθελοντές με την καθοδήγηση Γεωπόνου θα φυτέψουν διακοσμητικά φυτά στο ύψος του «Ξενία».

Παράλληλα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και Εθελοντικά Κλιμάκια θα έχουν επιμεληθεί κεντρικά σημεία και εμπορικούς δρόμους της πόλης της Σάμου.

Μόλις ολοκληρωθούν οι δράσεις καθαρισμού θα γίνει επίδειξη πυρόσβεσης στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

«Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενθαρρύνει και υποστηρίζει τον εθελοντισμό & διοργανώνει δράσεις ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε σε μια πιο αποδοτική, φιλική και πράσινη ανάπτυξη. Μεταφέροντας το κοινωνικό μήνυμα για καθαρές θάλασσες και ακτές, καθώς και για τα απορρίμματα που καταλήγουν στο βυθό, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου καλωσορίζει στη θεματική αυτή δράση μικρούς και μεγάλους φίλους», αναφέρει η Δημοτική αρχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος