Περίπατος με φόντο τις χιώτικες λαλάδες

Περιήγηση στα χωράφια με τις λαλάδες, τις άγριες τουλίπες της Χίου, στη «μάνα του νερού» της Πλακιδιώτισσας και στην υπεραιωνόβια ελιά «Λιβεράνι», διοργανώνουν την προσεχή Κυριακή 26 Μαρτίου το Επιμελητείον Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Χίου (ΕΠΠΟΧΙ) σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς “Η Πρόοδος”.

Το σημείο συνάντησης είναι στις 11.00 το πρωί της Κυριακής, στη διασταύρωση του δρόμου προς χωριό Θολοποτάμι με το δρόμο για το μοναστήρι της Πλακιδιώτισσας, περιοχή «Κουματός» της Καλλιμασιάς.

Η περιπατητική διαδρομή θα ακολουθήσει τα χωράφια πάνω από το υπόγειο υδραγωγείο της Μάνας, στην Πλακιδιώτισσα, όπου θα μπορούν οι συμμετέχοντες να δουν χαρακτηριστικά σημεία του συστήματος. Παράλληλα για το νερό, ως αρχέγονο αγαθό κοινοκτημοσύνης όλων των πλασμάτων και τις παγκόσμιες πολιτικές ιδιωτικοποίησής του, θα μιλήσουν οι Κώστας Μάγκος και Γιάννης Μακριδάκης από το ΕΠΠΟΧΙ.

Μετά το κέρασμα που θα προσφέρει στο χώρο του μοναστηριού ο Σύλλογος της Καλλιμασιάς, μέσα από το δρόμο που ενώνει την Καλλιμασιά με τη Μέσα Διδύμα οι περιπατητές θα γνωρίσουν την υπεραιωνόβια ελιά «Λιβεράνι» με διάμετρο 10 μέτρα και είκοσι εκατοστά.

Ξεναγός ο φυσιολάτρης Δημήτρης Μελαχροινούδης από την Καλλιμασιά που εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές του τόπου, που θα οδηγήσει μέσα από τα χωράφια της περιοχής τους περιπατητές στα χωράφια με τις λαλάδες, τις χιώτικες τουλίπες, που αυτή είναι η εποχή της κορύφωσής τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος