Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Περιμένουμε μέχρι το Πάσχα εκκένωση νησιών από μετανάστες

Σταθερός στη θέση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να μην υπάρξουν νέα δομές στα νησιά και να κλείσουν οι υπάρχουσες δήλωσε ο pεριφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης.
«Έχω πάντα στο μυαλό την υπόσχεση τού πολύ αξιόλογου και αγαπημένου μου υπουργού κ. Μηταράκη και του κ. Χρυσοχοϊδη ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν εκκενωθεί τα νησιά», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Χίο ο κ. Μουτζούρης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου και τους 3 Χιώτες θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες.
Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης εξήγησε για ποιους λόγους δεν συναντήθηκε με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ίλβα Γιόχανσον, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της, μαζί με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στη Λέσβο.
«Σχημάτισα την εντύπωση ότι ήταν προειλημμένες όλες οι αποφάσεις. Είχα την άποψη ότι έπρεπε να έχουμε από μηδενική βάση κουβέντα και ότι η παρουσία μου θα εξυπηρετούσε σκοπούς φωτογραφικούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα τη στάση του Περιφερειάρχη, εξήρε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Στέλιος Καμπούρης, προερχόμενος από το συνεργαζόμενο συνδυασμό «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Περιφερειάρχης άρπαξε την ευκαιρία να δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση, Κυβέρνηση και Ε.Ε., ότι η ως Περιφέρεια δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε κορώνα- γράμματα την τύχη των νησιών μας».
Σε ερώτησή μας ότι, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου είχε αναφέρει ότι θα μπορούσε να προτείνει θέση για Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης, ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ότι «η Περιφέρεια επισήμως δεν θα υποδείξει θέση, αλλά ο κ. Μπουγδάνος με την εμπειρία που έχει και ως πολίτης της Χίου είναι θεμιτό να θέλει να βοηθήσει».
Λαμβάνοντας το λόγο ο Παντελής Μπουγδάνος θύμισε το σύνολο της τοποθέτησής του, όπου είχε ξεκαθαρίσει ότι η Περιφερειακή Αρχή με απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου είναι αντίθετη στη δημιουργία οποιασδήποτε Δομής και ιδιαίτερα στη δημιουργία υπερδομών.
«Λαμβάνοντας υπόψη τη δέσμευση των κυρίων Υπουργών Χρυσοχοϊδή και Μηταράκη οι οποίοι είπαν ότι μέχρι το Πάσχα (1,5 μήνα από εκείνη τη συνεδρίαση) θα είναι μηδενική η παρουσία μεταναστών στα νησιά, είχα πει ότι τότε θα μπορέσω και θα δώσω λύση για το συγκεκριμένο θέμα», τόνισε ο κ. Μπουγδάνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος