Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το φράγμα Κόρης Γεφύρι

Αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ότι αφορά στη συνέχιση των εργασιών στο ημιτελές φράγμα Κόρης Γεφύρι στη Χίο, βλέπει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρης.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, ο κ. Μουτζούρης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία για την τύχη του έργου, αφού αν και έχουν περάσει 2,5 μήνες από την κατάθεση του σχετικού πορίσματος Επιστημονικής Επιτροπής εντούτοις το Υπουργείο δεν έχει πάρει θέση.
«Το υπουργείο έκανε μια επιτροπή, από δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου, άξιους συναδέλφους για να εξετάσουν την ανθεκτικότητα του φράγματος. Η έρευνα παρά τις δυσκολίες λόγω του κορονοϊού έγινε και ολοκληρώθηκε πριν 3 μήνες.

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το φράγμα Κόρης Γεφύρι
Ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ενημερώνεται για τα προβλήματα που έχει το φράγμα Κόρης Γεφύρι κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο, στις 11/11/2019.
Αναπάντητα τα αιτήματα
«Σας είχαμε ανακοινώσει ότι τα πορίσματα ήταν θετικά. Φαινόταν ότι το φράγμα αντέχει. Αλλά παρόλα αυτά ο κύριος του έργου, που είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα πρέπει να αποδεχτεί ή να απορρίψει το πόρισμα», σημείωσε ο Κώστας Μουτζούρης.
Σημείωσε δε ότι στα έγγραφα τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, στις 22 Απριλίου όσο και σε δικό του στις 11 Μαΐου το υπουργείο δεν έχει απαντήσει.
«Ας μην το πω ολιγωρία, αλλά μια αδράνεια του υπουργείου», σημείωσε ο κ. Μουτζούρης και πρόσθεσε: “Αυτοί κατασκεύασαν το φράγμα , περιμένουμε σύντομα απόφαση- απάντηση από το υπουργείο», τονίζοντας ότι είναι ένα έργο που το είχαν προαναγγείλει προεκλογικά και θέλουν να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Μετά από σχετική ερώτηση που θέσαμε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου σημείωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου της Ν.Δ., Νότη Μηταράκη για τη μη απάντηση από πλευράς Υπουργείου.
Αυτό που ζητείται επίσης από το υπουργείο, εφόσον εγκριθεί το επιστημονικό πόρισμα, είναι να εκτιμηθεί το κόστος των εργασιών που προτείνονται με βάση το τεύχος αξιολόγησης και να εξασφαλιστούν οι αντίστοιχες πιστώσεις για την υλοποίησή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος