Περιφερειακή Ενότητα Χίου: Παίρνει θέση για το Ειδικό Σχολείο

Με τις φράσεις, “η Περιφέρεια δεν θα παίξει κρυφτό” και “δεν θα γίνει σάκος του μποξ“, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής και ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Παιδείας Στέλιος Καμπούρης, τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου,  ότι η ευθύνη για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου ανήκει στο Δήμο Χίου.

Εξήγησαν για ποιους λόγους δεν συμφωνούν αλλά και δεν προσφέρεται το συνεδριακό κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς» να αποτελέσει λύση για το ειδικό σχολείο. Από τη μια η αλλαγή χρήσης και η ανάγκη μετατροπών για σχολείο που θα έχουν υψηλότατο κόστος αλλά θα είναι και μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά και γιατί η Περιφέρεια σχεδιάζει ήδη μεταφορά δικών της υπηρεσιών και εξετάζει προτάσεις συνεργασίας με  Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το χώρο.

‘Αμεση λύση αλλο κτίριο

Εκριναν δε, ότι η πιο άμεση λύση για να “ανασάνει” το Ειδικό Σχολείο Χίου είναι η απελευθέρωση του υπάρχοντος κτηρίου από τη Σχολή Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου και η απόδοσή του στο Ειδικό Σχολείο. Οι κ.κ. Βρουλής και Καμπούρης επανέλαβαν εξάλλου τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να συνδράμει η Περιφέρεια και οικονομικά στην όποια λύση για ενοικίαση κτηρίου.

Να θυμίσουμε πως αίτημα των γονέων είναι να μεταφερθεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, αφού οι χώροι όπου στεγάζονται είναι και ακατάλληλοι (πρώτος όροφος με αυλή το μπαλκόνι) αλλά και δεν επαρκούν (χρειάζονται κανονικά 22 αίθουσες και έχουν μόλις 7).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος