Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Σκέψεις για αίτημα στο Μουσείο Λούβρου για φιλοξενία πίνακα “Οι σφαγές της Χίου”

Σε συστράτευση προσκάλεσε όλες τις δυνάμεις του τόπου, ώστε να υποστηριχτεί η ιδέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για αίτημα προς το Μουσείο του Λουβρού, να παραχωρήσει προς έκθεση στη Χίο, τον πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά για τη Σφαγή της Χίου του 1822.


Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης μιλώντας σε 25 φιλοξενούμενους δημοσιογράφους ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης μνήμης, για τα 200 χρόνια από την γενοκτονία της Σφαγής της Χίου, αυτό θα αποτελεί τον «ελάχιστο φόρο τιμής στην Γενοκτονία και στην Καταστροφή της Μαρτυρικής Νήσου».
Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Σκέψεις για αίτημα στο Μουσείο Λούβρου για φιλοξενία πίνακα “Οι σφαγές της Χίου”
Η εκδήλωση με τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά, το Σάββατο 7 Μαΐου, όπου πρόσφατα η Μητρόπολη Χίου εγκαινίασε Μουσειακό χώρο με θέμα τις Σφαγές της Χίου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Μητροπολίτης Χίου ,Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος. Επίσης ο Χιώτης στην καταγωγή ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς μίλησε για την τραγική γενοκτονία, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης, αναφέρθηκε στον πίνακα του Ντελακρουά και την σημασία του στην εξέλιξη της Επανάστασης και στην δημιουργία του Ελληνικού Κράτους. Παραλλήλισε μάλιστα όσον αφορά την επιρροή του στον ρου της ιστορίας, τον πίνακα της Σφαγής του Ντελακρουά, με την Γκουέρνικα του Πικάσο στον εικοστό αιώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος