Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Ψήφισμα κατά Συμφώνου Μετανάστευσης

“Το νέο Σύμφωνο Μεταναστεύσεως της Ε.Ε εγείρει σοβαρό θέμα εθνικής κυριαρχίας για τις νήσους μας, οι οποίες σύμφωνα με αυτό προορίζονται να μετατραπούν σε “ουδέτερη ζώνη ” της Ε.Ε.
Η μη αποδοχή κατασκευής μόνιμων δομών στις νήσους και η αποσυμφόρηση τους από τον μεταναστευτικό πληθυσμό, αποτελεί εξ ορισμού και για προφανείς λόγους μονόδρομο για την διαφύλαξη και προάσπιση του εθνικού χαρακτήρα των νήσων μας (αλλά και της επιβίωσής τους) και συνιστά προϋπόθεση για τη μη θέση σε εφαρμογή του Νέου Συμφώνου”, τονίζει σε ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου σχετικά με το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα.

“Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου αποτελούν μέρος των εξωτερικών συνοριακών περιοχών της Ελλάδας και συνεπώς της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ( Ε.Ε)…
Όμως ταυτοχρόνως οι νήσοι μας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, της Ευρώπης…
Με βάση αυτά, προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη, ότι το νέο Σύμφωνο Μεταναστεύσεως της Ε.Ε. επιχειρεί να αναθέσει τον ρόλο του «διαχειριστή» της σοβούσης μεταναστευτικής κρίσεως μόνο στα εξωτερικά σύνορά της (νήσοι Βορείου Αιγαίου) και όχι στο σύνολο της Ε.Ε.”, επισημαίνεται.

Στο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο τονίζει ότι “είναι απορριπτέα η θεωρία της αναθέσεως της ευθύνης, στις εξωτερικές συνοριακές περιοχές. Ιδιαίτερα όταν αυτές οι εξωτερικές συνοριακές περιοχές είναι νησιωτικές, όπως η δική μας”.
Σημειώνει ότι “το σύνολο της Ευρώπης οφείλει να επιβαρυνθεί”, και ότι “η άρνηση των νέων δομών μονίμου εγκαταστάσεως μεταναστών ταυτίζεται με τις έντονες αντιρρήσεις στην νέα συμφωνία, που οδηγεί στη δημιουργία γκρίζων ζωνών.
“Είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας , όπως τονίστηκε και στην Βουλή”, καταλήγει το ψήφισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 190302021

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος