Παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη της Αν. Υπ. Υγείας στο Νοσοκομείο Λήμνου

Στη Λήμνο, βρέθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.  Η κ. Γκάγκα είχε συνάντηση χθες το πρωι με την διοίκηση του νοσοκομείου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κυρίως με τις ελλείψεις γιατρών.  

Την ίδια ώρα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι και μέλη σωματείων του νησιού στο νοσοκομείο, αντιδρώντας με αφορμή την επίσκεψη της κ. Γκάγκα,  «στο χρόνια υποστελεχωμένο νοσοκομείο της Λήμνου» όπως τονίζουν. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του Τμήματος Επειγόντων με τα πανό τους και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Θέλουμε γιατρούς και όχι κοροϊδία – δώστε λεφτά για την υγεία».

Αντιπροσωπεία των σωματείων, επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματά τους και εξέφρασε τη διαμαρτυρία και την αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού για «τη χρόνια υποστελέχωση του νοσοκομείου που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της Λήμνου, να αισθάνονται ανασφάλεια σε ό, τι αφορά την υγεία τους και τις ζωές τους», όπως σημειώνει το Ν.Τ Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Ακόμα τα σωματεία τόνισαν ότι «το Υπουργείο ωραιοποιεί την κατάσταση για το νοσοκομείο Λήμνου ενώ για τις προκηρύξεις για την πρόσληψη νέων γιατρών στις οποίες αναφέρθηκε η κ. Γκάγκα οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι προκηρύξεις θέσεως είχαμε και στο παρελθόν αλλά προσλήψεις δεν είχαμε».

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη της Αν. Υπ. Υγείας στο Νοσοκομείο Λήμνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος